IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Tihi ubica joj je RAZARAO organizam, obuzeo je strah: Ovako je Gorica Nešović govorila o… (foto, video)

Nije ni slutila da nešto nije u redu…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 07 X- 00: 34… Tihi ubica joj je RAZARAO organizam, obuzeo je strah: Ovako je Gorica Nešović govorila o… (foto, video)

Poznata novinarka Gorica Nešović preminula je od posledica dijabetesa, bolesti koja je često neizvesna, ali i teška.

Ona je svojevremeno govorila o izazovima sa kojima se suočava zbog šećerne bolesti, a jednom prilikom je govorila o dijabetesu kao “tihom ubici”…

Simptomi dijabetesa nisu nimalo naivni– suočava se sa problemima sa vidom, ali i mnogim drugim posledicama ove teške bolesti.

Kao jedan od prvih simptoma koji se javio kod nje jeste konstantan umor.

– Nisam imala predstavu da to može da ima sa dijabetesom. Nisam bila žedna, nisam ništa od drugih simptoma imala, sve dok nisu počele da mi otiču noge– rekla je ona u jednoj emisiji.

Tom prilikom je otišla u laboratoriju, kada su lekari ustanovili da su joj povećane vrednosti šećera, te da hitno mora u bolnicu na detaljne preglede kako bi se ustanovilo šta je dijabetes uradio organizmu.

– Otkrili su da mi bubrezi ne rade kako treba, da imam visok krvni pritisak, a rezultati vida su bili grozni. Šećer mnogo utiče na krvne sudove u očima– objasnila je ona.

U tim momentima priznala je da nije znala šta sve to znači, niti šta je čeka, koliko je bila uplašena.

– Bezbroj pitanja u glavi, bezbroj dilema, preslišavanja… I otišla sam na endokrinologiju. Tamo su mi život spasili. Spasili su me jer su mi promenili pogled na život. Tada sam shvatila da smo svi primitivci jer ne idemo kod doktora uopšte. Svi mislimo da smo zdravi, da nas ništa ne boli… Ni ja nisam išla na redovne preglede, priznajem.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 18. jun 2020. godine
Foto: Printscreen/ Youtube

Ne, Gorice, nisi umorna samo zbog godina

− Inače, pre nego što sam saznala da imam dijabetes, osećala sam veoma često da sam baš umorna… Ali, naravno pripisivala sam to godinama, poslu, jer deceniju i po ustajem u četiri sata ujutru. Teško je nadoknaditi te sate sna…

Ali, kada mi je doktorka otkrila strašnu istinu da tako visok šećer u krvi imam bar 10 godina unazad… Da je on tu tavorio, čučao i skrivao se u meni– tek tada sam shvatila zašto taj prokleti dijabetes zovu „tihi ubica“. Strah me je obuzeo, ali znala sam da sada treba da slušam ljekare.

Oporavak, liječenje

−Ležala sam u bolnici dvije nedelje. Poslije te dvije nedelje rezultati su bili mnogo bolji, pa još bolji.  Organizam se lijepo oporavio, osećam se dobro. Više nisam tako umorna. Ali, molim vas: merite šećer, odmah, sada!

Naučite iz moje priče. Sada sam na insulinu, četiri puta dnevno insulin, šest puta dnevno merim šećer u krvi, merim se na vagi jednom dnevno. Svi rezultati su u granicama normalnog. Vodim dnevnik.

− Sat vremena prije obroka i dva sata posle obroka, u dnevnik pišem visinu šećera. Drugačije se hranim, jer hranom može mnogo da se pomogne. Šećer održavam na granici: pet, šest, sedam…

Čitaj još:   Dritan Abazović pozvan da se hitno oglasi: Počupana zastava Crne Gore u Nikšiću… (foto)

Dobro je dok je broj jednocifren. Radim sve što su mi lekari rekli. Da mi je neko rekao pre 20 godina da ću samoj sebi da dajem injekcije. Ali, i to postane normalno, ništa strašno. Ja sam poslušan pacijent, jer je to jedino što treba da radim: da volim malo više sebe i da vodim računa o zdravlju. Kad nisam to ranije radila.

BONUS VIDEO: OVO SU POSLEDICE OBOLJENJA Od Kog Je PREMINULA Gorica Nešović Poznata Novinarka…

izvor Objektiv.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more