IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AZEM VLLASI CILJANO: “DRITAN Abazović na isti način proizvodi haos kao nekad Milošević, jasno je za koga on to radi” (foto, video)

Azem Vllasi ne razumije motivaciju ministara iz albanskih stranaka, koji su glasanjem za smjenu Kentere zauzeli stav suprotan od onog koji dolazi iz SAD- a…

PRIŠTINA: Regija, Zanimljivosti, vijesti. subota, 08 X- 19: 54… AZEM VLLASI CILJANO: “DRITAN Abazović na isti način proizvodi haos kao nekad Milošević, jasno je za koga on to radi” (foto, video)

Na viber poruku kojom je premijer kojem je izglasano nepovjerenje Dritan Abazović tražio da se ministri izjasne o razrješenju v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kentere, u roku do 30 sekundi, odgovorili su ministri iz SNP-a i URA-e, što govori da je dogovor o tome ranije postignut.

Prijedlog je podržalo njih 15. 

Dio javnosti iznenađen je činjenicom, da su, uprkos reakcijama zapadnih partnera za smjenu Kentere glasale dvije ministarke koje su, uprkos svemu, percipirane kao zapadno orijentisane. Riječ je o ministarki kulture Maši Vlaović i ministarki evropskih poslova Jovani Marović.

Zanimljivo je da su za smjenu Kentere glasali i ministri iz albanskih stranaka – Fatmir Đeka iz Demokratske partije i Maraš Dukaj iz Albanske alternative. To je prvi put da albanske stranke glasaju suprotno stavovima koji dolaze iz SAD- a.

“Posljednjih sedmica vidjeli smo neke značajne korake Agencije za nacionalnu bezbjednost u borbi protiv ruskog uticaja, i snažno apelujemo na Crnu Goru, da nastavi da se bori protiv uticaja Rusije u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana”, kazala je Judy Rising Reinke, ambasodorica SAD u Crnoj Gori.

Čitaj još:   NAŠ Dnevni horoskop za 13. januar 2020…

Ministar Fatmir Đeka kaže da je ekskluzivno pravo premijera da postavi i smijeni direktora ANB-a. Nije želio da pojašnjava zašto je glasao za taj prijedlog.

“On kandiduje kandidata za direktora ANB-a i, istovremeno, on kandiduje razrješenje direktora. I mislim, na osnovu toga, nije
pitanje direktno vezano za mene, ne bih više ništa dodao u vezi toga”, istakao je Đeka.

Advokat iz Prištine Azem Vllasi za Gradsku televiziju kaže, da ne razumije motivaciju ministara iz albanskih stranaka, koji su glasanjem za smjenu Kentere zauzeli stav suprotan od onog koji dolazi iz SAD-a.

“Da li ih je Abazović ucijenio ili ih podmazao na neku stranu, ali uz Abazovića, čovjeka koji proizvodi haos u Crnoj Gori, ni
po kom pitanju, ni po kojoj odluci ne treba da stane ni jedan Albanac”, naglasio je Vllasi.

Očigledno je, kaže Vllasi, da je Savo Kentera smijenjen jer je otkrio ko su srpski i ruski špijuni u Crnoj Gori i da je cilj Abazovića da proizvodi haos u zemlji.

“Jasno je za koga on radi, i on je to smišljeno uradio da proizvodi haos, jer haos u Crnoj Gori odgovara samo Rusiji i Srbiji, ali nikome od prijatelja Crne Gore na Zapadu. Treba se sjetiti, Milošević kad je krenuo da svuda potpali požar po Jugoslaviji, najviše je govorio on o miru. Pustite vi priču, to je poznata škola, pričaš jedno, radiš drugo. E to radi Abazović”, pojasnio je Vllasi.

Čitaj još:   Rusi traže azil u SAD: Na Aljasci, nakon što su pobjegli od mobilizacije... (foto, video)

BONUS VIDEO: Azem Vllasi: Ne vode srpsku politiku u Crnoj Gori ova lica koja su pobijedila, već…

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more