IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JEDAN POZIV IZ BEOGRADA MIJENJA SVE: Ukrajina od Srbije traži izručenje špijuna, optužen je za… (foto, video)

Ukrajina traži izručenje špijuna Andreja Naumova, koji je 7. juna uhapšen na graničnom prijelazu Preševo, dok je iz Srbije pokušao ući u Sjevernu Makedoniju, objavio je BBC…

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 21- X- 08: 24… JEDAN POZIV IZ BEOGRADA MIJENJA SVE: Ukrajina od Srbije traži izručenje špijuna, optužen je za… (foto, video)

Ukrajina traži od Srbije izručenje špijuna: Bivši šef ukrajinske tajne službe pao na granici sa gomilom novca i dragulja…

U trenutku hapšenja s njim je u automobilu bio i njemački državljanin…

Naumov je pobjegao iz Ukrajine 23. februara nakon što je Rusija napala tu zemlju i sada se nalazi u Srbiji, a Ukrajina traži njegovo izručenje, navodi BBC pozivajući se na izvor iz visokog suda u Nišu.

Špijun Naumov osumnjičen je da je Rusima dao povjerljive sigurnosne podatke vezane uz nuklearnu elektranu u Černobilu.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 16. januar 2022. godine

U trenutku hapšenja s njim je u automobilu bio i njemački državljanin, dok je u vozilu, ističe se, pronađena i veća količina novca kao i dva smaragda. Nakon što su pronađeni novac i smaragdi Naumov je uhapšen.

Predsjednik Ukrajine Zelenski Naumovu je još 1. aprila skinuo sve činove, a Rusija mu je ponudila politički azil u zamjenu za svjedočenje protiv Zelenskog. 

BONUS VIDEO: “TO JE KRVAVI NOVAC!”- razbjesneo se Zelenski

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more