IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA- Izvršni direktor Rudnika uglja nastavlja sa spornim zapošljavanjima: MILAN Lekić zaposlio osuđenu za pronevjeru 600.000 eura… (foto)

Natalija Borović koja je odležala četiri godine u zatvoru zbog pronevjere novca iz poslovnice NLB banke, danas je osoba od povjerenja za sporni ugovor RU sa EPS…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti. vijesti, subota, 22- X- 00: 54… PLJEVLJA- Izvršni direktor Rudnika uglja nastavlja sa spornim zapošljavanjima: MILAN Lekić zaposlio osuđenu za pronevjeru 600.000 eura… (foto)

Aktuelni direktor Rudnika uglja Milan Lekić zaposlio je osobu koja je pravosnažno bila osuđena na četiri godine zatvora zbog pronevjere skoro 600.000 eura iz filijale NLB banke u Pljevljima, piše M portal.

Prema njihovim riječima, Natalija Borović koja je odležala četiri godine u zatvoru zbog pronevjere novca iz poslovnice NLB banke, danas je osoba od povjerenja za sporni ugovor RU sa EPS.

Prema pisanju M portala, ona je 2010. godine osumnjičena i uhapšena zbog pronevjere 594.000 eura koje je, kako je tada saopšteno, pronevjerila u periodu od januara do maja 2010. godine iz poslovnice u kojoj je bila zaposlena. Nakon okončanja sudskog postupka i pravosnažnosti presude, Borović je provela četiri godine u zatvoru.

Milan Lekić je Borovićku zaposlio u Rudniku uglja Pljevlja, u sektoru separacije, na poslovima špedicije, u netransparetnom postupku, kako protiče i kompletno masovno zapošljavanje u ovoj kompaniji. S obzirom na opise poslova u separaciji i špediciji, tvrde izvori M portala, Borović je direktno uključena u poslove vezane za sporni ugovor Rudnika uglja sa Elektroprivredom Srbije i Lekićeva je osoba od povjerenja u tom dijelu poslovanja.

Čitaj još:   DPS TVRDI: DIREKTORICA ŠKOLE SE BIRALA IZ KLUBA LJUBITELJA ČETNIKA

Zbog ovog skandaloznog ugovora koji je doveo Rudnik uglja gotovo pred bankrot, u prošli petak je pokušao da posreduje biznismen i član Glavnog odbora Vučićeve Srpske napredne stranke Vladimir Mandić.

On je tada išao je u Pljevlja da se sastane sa izvršnim direktorom Rudnika uglja Milanom Lekićem kako bi se riješilo pitanje ogromnog duga Elektroprivrede Srbije prema državnoj energetskoj kompaniji zbog neplaćenog uglja, izvijestila je „Pobjeda“. Mandiću je tom prilikom zabranjen ulazak u Crnu Goru, a sa njim u društvu je bio i njegov kolega Dane Šijan. Oni su vraćeni sa prelaza Metaljka, pa je sastanak sa Lekićem organizovan u subotu, u Čajniču u Republici Srpskoj, entitetu Bosne i Hercegovine.

Izvor Pobjede je tada naveo da je Mandića u Pljevlja poslao lično predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zbog problema duga EPS-a koji od juna ne plaća ugalj Crnoj Gori, ali i nezvanične najave da menadžment Rudnika uglja razmatra da podigne cijenu uglja.

– Vladimir Mandić je trebao da sa Lekićem dogovori eventualnu dinamiku vraćanja duga, ali i da vidi hoće li ,,posao stoljeća“ uopšte dalje ići. Takođe, Mandić treba da dobije i svoju proviziju za obavljeni posao jer se ruda prodavala – tvrde izvori Pobjede.

Vučićev čovjek od povjerenja kada je u pitanju kontroverzni posao Rudnika uglja sa EPS-om, zainteresovana je strana, budući da je čitav aranžman dogovoren u trouglu između upravo člana GO SNS-a Mandića, predsjednika Odbora direktora EPCG Milutina Đukanovića i Lekića.

Čitaj još:   SELI LI SE distribucija iz HADŽI HASANOVE DŽAMIJE u PLJEVLJIMA na novu lokaciju... (foto)

Izvor Pobjede je dodao da je šteta nastala po RUP koja se odnosi na neplaćanje uglja od strane EPS- a po trenutnim cijenama procijenjena na 13 miliona eura i da tu ima posla za Specijalno državno tužilaštvo.

IZVOR Pobjeda.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more