IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milan PIPUN Knežević potvrdio da nije bilo prijetnji, već međusobnog vrijeđanja??? (foto)

Poslanik i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević saslušan je juče u Osnovnom tužilaštvu zbog incidenta na podgoričkom aerodromu koji se dogodio 7. decembra, gdje je potvrdio da se ne osjeća ugroženo, jer mu niko nije prijetio, već je, kako je kazao, došlo do međusobnog vrijeđanja.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina Ivana Gardaševića kojeg sumnjiče za ugrožavanje sigurnosti Kneževića.

Knežević je tužiocu ispričao da je sjedio u automobilu i čekao suprugu kada se parkiralo vozilo cetinjskih oznaka.

Jedan od momaka pokazao je Ivanu Gardaševiću ka Kneževiću, nakon čega je Ivan gestikulirao. Knežević je, kako je rekao, prepoznao da ga vrijeđa i pitao: ,,Ima li problema?“.

Nakon toga uslijedile su psovke i međusobno vrijeđanje.

Ivan Gardašević je 7. decembra nakon izjave Kneževića u CB Podgorica priveden po nalogu podgoričkog ODT- a zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i bilo mu je određeno zadržavanje do 72 sata, ali je dežurni sudija nakon pregledanog snimka utvrdio da nema osnova za određivanje pritvora.

Policiji je prijavio osobe koje su mu, kako tvrdi, na Aerodromu Podgorica uputile uvredljive riječi i pokušale fizički da ga napadnu, a što je, navodno, spriječio njegov lični vozač.

Pobjeda je objavila snimak na kojem se vidi kako je Dušan Knežević inicirao fizički sukob sa osumnjičenim. Na snimcima video- nadzora koji se nalaze na CD- u u spisima predmeta i koji ne sadrže audio-zapis događaja jasno je uočljivo, a što je potvrdio i osumnjičeni prilikom saslušanja kod tužioca, da osumnjičeni izlazi iz vozila sa vozačevog mjesta, obilazi vozilo sa zadnje strane i dolazi sa strane suvozača, kada se na vozilu koje se nalazi iza vozila iz kojeg je izašao osumnjičeni otvaraju vrata i izlaze Milan Knežević i Dušan Knežević, koji kreću u pravcu osumnjičenog koji se povlači u pravcu zgrade Aerodroma.

Čitaj još:   TANJA Spičanović odgovorila PIPUNU- Kneževiću: DRITANOVA vickasta perjanica će ODGOVARATI za svaku riječ, nema slika iz Dubaija, luksuznog života, skupocjenih satova… (foto)

U rješenju Osnovnog suda u Podgorici ističe se da na osnovnu uzetih izjava, kao i CD-a sa video-nadzora sa Aerodroma Podgorica, nije navedena nijedna činjenica koja iskazuje da je osumnjičeni Ivan Gardašević uputio prijetnju da će napasti na život ili tijelo Kneževića ili njemu bliskog lica.

– Nasuprot neutemeljenoj konstataciji državnog tužioca da postoji osnovana sumnja, u spisima predmeta se nalazi prijava koju je Milan Knežević podnio UP CB Podgorica i u kojoj nije naveo da mu je osumnjičeni Ivan Gardašević uputio bilo koju, a kamoli kvalifikovanu prijetnju da će napasti njegov život ili tijelo. Navedene su jedino psovke – naveo je dežurni sudija.

U pobijanom rješenju, kako se dodaje, nema razloga o činjenicama koje upućuju na postojanje osnovane sumnje da je Ivan Gardašević učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, odnosno, nije navedena nijedna prijetnja koju je osumnjičeni uputio Milanu Kneževiću.

Čitaj još:   KRIVOKAPIĆ SMISLIO KAKO DA SE RIJEŠI LEPOSAVIĆA: Ovo je jedna od opcija... (foto i video)

Pobjeda je u petak pitala Osnovno državno tužilaštvo da li će biti iniciran postupak protiv Dušana Kneževića, ako ne– zašto neće i da li će biti pokrenut postupak protiv Milana Kneževića za lažno prijavljivanje, ako ne– zašto neće?

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more