IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Saslušan bivši direktor Uprave prihoda i carina u SDT- u: RADE Milošević, biće zadržan do 72 sata, predložiće se sudu pritvor zbog opasnosti od bjekstva… (foto)

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, petak, 23- XII- 00: 34… Saslušan bivši direktor Uprave prihoda i carina u SDT- u: RADE Milošević, biće zadržan do 72 sata, predložiće se sudu pritvor zbog opasnosti od bjekstva… (foto)

Nekadašnjem direktoru Uprave prihoda i carina Radu Miloševiću određeno je zadržavanje do 72 sata – potvrdio je za Pobjedu portparol i tužilac Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

– Osumnjičenom je određeno zadržavanje 72 sata od sata lišenja slobode i biće predloženo da mu sud odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva i ometanja postupka uticanjem na svjedoke – naveo je Radonjić za naš portal.

Prethodno je, dodaje on, Milošević na saslušanju pred državnim tužiocem iznio odbranu i odgovarao na pitanja u prisustvu izabranog branioca.

Milošević je u zgradu Specijalnog državnog tužilaštva doveden oko 16 sati.

Ranije danas pretresani su objekti koje koristi Milošević.

Podsjećamo, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja sinoć su uhapsili Miloševića zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Čitaj još:   DRITAN OTKRIO PRAVO LICE: Podržao izmjene Zakona o...

– Po nalogu Specijalnog državng tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odjeljenje je uhapsilo bivšeg direktora Uprave prihoda i carina, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije – kazao je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić juče Pobjedi.

Milošević nakon saslušanja (Dobrilo Malidžan/Pobjeda)

Milošević je u oktobru podnio ostavku na funkciju direktora UPC-a, nekoliko dana nakon što je u svojstvu građanina saslušan u sklopu istrage o švercu cigareta.

On je bio uhapšen i početkom oktobra u akciji Specijalnog tužilaštva zaustavljanja krijumčarenja cigareta koje  je realizovano  prilikom uništavanja cigareta u Nikšiću.

Osim Miloševića, tada je uhapšeno još nekoliko osoba. Njima se stavljalo na teret stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Milošević je, prema sumnjama, bio dio lanca krijumčarenja cigareta koje su oduzete tokom ovog ljeta, a trebalo je da budu uništene. On je tada pušten nakon saslušanja.

izvor Pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more