IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA U TUZLI: Preminuo legendarni košarkaš i trener Željan Pilavdžić…

Legendarni košarkaš i trener tuzlanske Sloboda Dite, Željan Pilavdžić preminuo je u Tuzli u 67. godini života nakon što je posljednjih nekoliko godina vodio najtežu životnu bitku sa bolešću.

Pilavdžić je dugo godina igrao za tuzlansku Slobodu, čiji je bio kapetan. S njime kao trenerom Sloboda Dita osvojila je svoje zadnje trofeje u neovisnoj BiH. Triput su osvojili tri naslove BiH i četiri Kupa BiH. Pilavdžić je također prije rata trenirao Brčko, Student, zvornički Drinu i banjolučki Borac. Bio je trener bosanskohercegovačke reprezentacije za Mediteranske igre. Također, bio u igri za selektora bosanskohercegovačke košarkaške reprezentacije.

Željan Pilavdžić je 2017. godine bio podvrgnut operativnim zahvatima na UKC Tuzla. Nažalost, ipak opaka bolest pet godina kasnije udaljila ga je od najbližih i najdražih. Osim košarke Pilavdžić je bio veliki zaljubljenik i u snooker koji je često igrao u čemu je također bio odličan. Njegovi školski prijatelji iz Matematičke gimnazije kažu kako je brojne zadatke i matematičke probleme rješavao svojom inteligencijom.

Čitaj još:   "BOŽE PRAVDE": Paklene vrućine u Evropi, u Srbiji oluje, zato JEDVA ČEKAJU SUTRA...

Ukratko, Željan Pilavdžić, legenda grada, jedan je od onih Tuzlaka koga smo prepoznavali na ulici i rado ga pozdravaljali. Ispraćaj će se obaviti u četvrtak, 5. januara 2023 od 12 i 30 do 13 i 30 ispred Komemorativnog centra Tuzla. Ukop je na Gradskom groblju Trnovac.

izvor: Tuzlanski.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more