IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DUŠA MALENA: Izvadio bebu iz ruševina, počela da sisa njegov prst! POGLEDAJTE potresni VIDEO

Dva velika zemljotresa sa žarištem u Kahramanmarašu, koja su potresla Tursku, zaustavila su život u 10 provincija i okruga. Poslije zemljotresa, 112 timova se utrkuju sa vremenom kako bi povrijeđene iz ruševina prevezli u bolnice.

ANTAKIYA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedelja, 13: 02-2023, 00: 24… DUŠA MALENA: Izvadio bebu iz ruševina, počela da sisa njegov prst! POGLEDAJTE potresni VIDEO

Burak Ozarslan, jedan od bolničara koji je odmarao u kolima hitne pomoći, pa otrčao do ruševina nakon dojave, rekao je da ne može da zaboravi bebu koja je pronađena u šutu poslije 107 sati u Antakiji.

On je naveo da je u trenutku kada je vidio kako beba sisa njegov prst kada ju je pomazio zaboravio svoj umor.

BONUS VIDEO: Binlerce Canı Kurtaran 112 Ekipleri anlatıyor: Enkazdan Çıkan Bebek Parmağımı Emdi…

Nakon zemljotresa, timovi za potragu i spasavanje i medicinski radnici požurili su ka ruševinama, a hiljade povrijeđenih prevezli u najbliže bolnice. Ljekari i bolničari koji rade u 112 ambulanti pridruženih Ministarstvu zdravlja i privatnim bolnicama pod koordinacijom Organizacije za humanitarnu pomoć tokom zemljotresa spavaju u kolima hitne pomoći i trče ka ruševinama čim dobiju nove dojave.

Čitaj još:   Uhapšen IVAN Mijatović, pod sumnjom da je sa predsjednikom Opštine Budva Milom Božovićem švercovao 100 kilograma kokaina... (foto, video)

Trudeći se da na njih ne utiče temperatura vazduha koja noću pada na minus 4 stepena, ljekari i njihovi bolničari spavaju na sjedištu u kolima hitne pomoći.

Navodeći da su u Antakiju došli sa 6 vozila hitne pomoći, dr. Baris Cem Ozkan je rekao da su neki od njih služili u improvizovanim bolnicama, dok su drugi stalno na ruševinama.

  • Spasili smo i izvukli više od 60 povrijeđenih ljudi iz ruševina. To je čak i dobra stvar, niko nije poginuo na putu. Veoma teški pacijenti su transportovani u bliže bolnice helikopterom, a lakši pacijenti su do bolnica transportovani kolima hitne pomoći. Umorili smo se, zapravo. Ali kada vidite uzbuđenje u očima osobe koja izlazi iz ruševina, to ne može ništa da zamijeni – naveo je doktor.

Video pogledajte OVDJE.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more