IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEFKO Ličina: Negatori Crne Gore ne mogu spriječiti naš dolazak na drugi krug predsjedničkih izbora… (foto)

Nijesu nama potrebni avioni negatora Crne Gore, mi smo se dovoljno spremili i iskoristićemo druge avio- kompanije, a slijetanja će biti u Dubrovniku, Tirani, Prištini, Sarajevu… – istakao je Ličina

Podgoricu za 20.45 sati na dan kada se održava drugi krug predsjedničkih izbora izazvao je brojne reakcije crnogorske dijaspore koja je planirala toga dana da dođe i iskoristi biračko pravo.

Predsjednik Udruženja švajcarsko– crnogorskog prijateljstva Šefko Ličina ocijenio je za Pobjedu da iza takvog postupanja stoje „negatori Crne Gore“. Ličina je i imenovan za koordinatora dijaspore u Švajcarskoj sa zadatkom da organizuje dolazak crnogorskih državljana 2. aprila kada će se održati drugi krug predsjedničkih izbora.

– Informaciju koju smo svi pročitali i čuli na TVCG, znamo da ona dolazi od negatora Crne Gore. Ne može nas iz dijaspore, osim Boga, niko spriječiti da dođemo i damo glas suverenističkom bloku, to jest predsjedničkiom kandidatu Milu Đukanoviću– naglasio je Ličina.

Kazao je i da su, nakon što su informisani o odgađanju leta crnogorske avio-kompanije, pribjegli alternativnim rješenjima.

– Nijesu nama potrebni avioni negatora Crne Gore, mi smo se dovoljno spremili i iskoristićemo druge avio-kompanije, a slijetanja će biti u Dubrovniku, Tirani, Prištini, Sarajevu… – istakao je Ličina.

Rekao je i da će doći u Crnu Goru 2. aprila i proslaviti pobjedu „nad negatorima Crne Gore“.

– Negatori Crne Gore znaju da im se bliži kraj i zato rade sve protivzakonito da spriječe naš dolazak, no, naša ljubav prema našoj domovini Crnoj Gori je mnogo veća nego što misle – poručio je Ličina.

Čitaj još:   Erdogan: Uz pomoć Boga i podršku naroda korona virusa ostavljamo iza sebe... (foto)

Nakon što je objavljena informacija o promjeni satnice leta, iz TO Montenegra ustvrdili su da je to učinjeno zbog usklađivanja saobraćaja na aerodromu u Cirihu. Sa druge strane, iz nadležne švajcarske institucije Gradskoj televiziji kazali su da se dozvola za polijetanje mijenja isključivo na zahtjev avio-kompanije.

Iz kompanije Aerodromi Cirih istakli su da je let za Podgoricu 2. aprila jedini sa kasnijim polaskom, a da svi ostali polijeću u 16.25 sati. Takođe, švajcarska organizacija, koja daje dozvolu za polijetanje, saopštila je Gradskoj da je taj let pomjeren na zahtjev avio-kompanije.

– Nažalost, Slot Coordination Svitzerland ne može potvrditi koje slotove ima pojedinačna avio-kompanija. Za ovo morate kontaktirati sa avio-kompanijom. Međutim, mogu da potvrdim da koordinator mijenja dodijeljene slotove samo na zahtjev dotične avio- kompanije i da koordinator ne mijenja slotove sam. Koordinator slota ne zna razlog promjene slota

– istakli su iz Slot Coordination- a Švajcarske…

Bukilić: Odazvaćemo se i ovog puta

Jedan od čelnika Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj Miloš Bukilić istakao je da čudi izjava pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Arbena

Jakupija koji je kazao kako je poziv dijaspori da glasa– zloupotreba i podsjetio da je osnovno pravo građanina, zagarantovano Ustavom, pravo da bira i bude biran.

– Kao što smo se uvijek odazivali kada nam je država bila u problemu i prekretnici, tako ćemo se odazvati i ovog puta i vratiti Crnu Goru na evropski put. Molim vas da ostavimo po strani lične interese, sujete, eventualne ljutnje na pojedine suverenističke partije i shvatimo da je potrebno da ovog puta damo podršku predsjedniku Milu Đukanoviću, jer je glas za njega, glas za spas Crne Gore i nas samih – istakao je Bukilić.

izvor: pobjeda.me

Čitaj još:   TREĆE POLUVRIJEME: Dok Beograd "usisava" Republiku Srpsku, Sarajevo "želi vjerovati"!? (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more