IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA NAM SE VRATILA: Snijeg i minusi i do kad će trajati nagla promjena vremena… (foto)

Danas oblačno vrijeme s kišom, susnježicom ili snijegom, temperatura zraka uglavnom između 2 i 8 stepeni Celzijusovih, na jugu od 10 do 16 C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 03: IV-2023, 10: 14… ZIMA NAM SE VRATILA: Snijeg i minusi i do kad će trajati nagla promjena vremena… (foto)

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica- 4; Ivan Sedlo 1; Bugojno, Tuzla 2; Drvar, Livno 3; Gradačac 4; Bihać, Sanski Most, Sarajevo, Zenica 5; Mostar, Široki Brijeg 12; Neum, Stolac 14°C.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme, u nizinama će padati kiša ili sunježica, a u višim područjima snijeg. U noći na utorak i u nizinama će padati snijeg, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH…

U većem dijelu Hercegovine sunčano prijepodne, naoblačenje se očekuje u poslijepodnevnim satima. Pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom, na sjeveru Hercegovine.

Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Temperatura zraka uglavnom između 2 i 8 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od 10 do 16.

U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati slaba kiša. U noći na utorak se očekuje snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3 stepena, najviša dnevna oko 6.

ponedjeljak, 03.04.2023. godine
Nestabilne vremenske prilike, padavine, i značajniji pad temperature kod većine populacije djelovaće loše na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima i meteoropatima uzrokovaće izraženije tegobe. Također, osjet hladnoće će se pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku, te konstantnog sjevernog strujanja. Poželjno je biti oprezan.

Čitaj još:   IZMIR: Potonuo čamac s migrantima, nestalo deset osoba...

U utorak oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od – 4 do 3, na jugu do 8, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 12 stepenu Celzijusovih.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od – 4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od – 6 do 0, na jugu do 4, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14.

U petak u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblaka se očekuje na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od – 3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 C…

Čitaj još:   UBIJEN PROŠLE SEDMICE: Na groblju Bare, klanjana dženaza Keninu Lukaču navijaču FK Sarajevo... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more