IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOŠKO Obradović iz BEOGRADA opet o Crnoj Gori: Mogu da ponište članstvo u NATO, priznanje Kosova i sankcije Rusiji… (foto)

Lider srpske desničarske partije Dveri Boško Obradović ne miri se sa tim što je Crna Gora u NATO- u i jer je priznala Kosovo, pa ni jer je uvela sankcije Rusiji nakon agresije te države na Ukrajinu…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06: IV-2023, 09: 44… BOŠKO Obradović iz BEOGRADA opet o Crnoj Gori: Mogu da ponište članstvo u NATO, priznanje Kosova i sankcije Rusiji… (foto)

Izjava novoizabranog predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, da ta država neće povući priznanje Kosova– podrazumevana je i nimalo iznenađujuća…

Podsjetimo, Milatović je rekao da će Crna Gora ispunjavati apsolutno sve međunarodne obaveze, uključujući i onu o priznanju nezavisnosti Kosova i da je njena spoljna politika vrlo jasna.

Milatović je, u intervjuu televiziji Nova S, poručio da će Crna Gora dodatno raditi na unapređenju dobrosusedskih odnosa, ali da je jedna stvar vrlo jasna – nema „otpriznavanja“ nezavisnosti Kosova.

Čitaj još:   MARKO Vidojković: Otvoreno pismo Nestoru, komandantu Atlantide i gospodaru Bermudskog trougla... (foto, video)

Boško Obradović, predsednik Dveri, ističe za Danas da kao što je jedna vlast, mimo volje naroda, uvela sankcije Rusiji, priznala kosovsku nezavisnost i ušla u NATO, tako neka druga vlast, uz većinsku podršku građana, može sve to da poništi i odbrani čast Crne Gore koju je bivši režim Mila Đukanovića ozbiljno doveo u pitanje.

Boško Obradović je poručio kako “neka druga vlast, uz većinsku podršku građana, može sve to da poništi i odbrani čast Crne Gore koju je bivši režim Mila Đukanovića ozbiljno doveo u pitanje”.

“Jer, kako se u demokratiji mogu donositi ovako krupne odluke bez referenduma i narodnog izjašnjavanja”, upitao je Obradović u razgovoru za Danas.

izvor Danas.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more