IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković ostaje bez policijske zaštite: “DALJU ODGOVORNOST ZA MOJU BEZBJEDNOST snosiće ANB i lice koje je potpisalo i koje stoje iza ove odluke…” (foto)

Poštujem odluku nadležnih državnih organa. Dalju odgovornost za moju bezbjednost snosiće ANB i lice koje je potpisalo bezbjednosnu procjenu i sva ostala službena lica koja stoje iza ove odluke”, kratko je kazala DRAGINJA Vuksanović- Stanković.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 20: IV- 2023, 19: 14… DRAGINJA Vuksanović- Stanković ostaje bez policijske zaštite: “DALJU ODGOVORNOST ZA MOJU BEZBJEDNOST snosiće ANB i lice koje je potpisalo i koje stoje iza ove odluke…” (foto)

DRAGINJA Vuksanović- Stanković je potvrdila da joj je saopšteno da će ostati bez zaštite…

Uprava policije juče je dobila zvaničan dopis od Agencije za nacionalnu bezbjednost da su „prestali razlozi bezbjednosti“ u slučaju doskorašnje funkcionerke i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović-Stanković, te da joj shodno tome, treba ukinuti 24-satno policijsko obezbjeđenje.

Ova informacija potvrđena je u Upravi policije, gdje su kazali da Vuksanović-Stanković bez policijske pratnje ostaje od danas.

“ANB radi te procjene i mi postupamo po njima”, rečeno u Upravi policije…

ALARMANTNE INFORMACIJE

Pobjeda je 28. januara prošle godine objavila alarmantnu informaciju, bez pominjanja imena i detalja, da su operativcima ANB-a proslijeđena saznanja kako pojedini članovi srpskih navijačkih grupa iz Crne Gore ,,planiraju da fizički napadnu i razlupaju privatni automobil jedne osobe iz opozicionih klupa u parlamentu, inače veoma popularne unutar suverenističkog bloka partija“.

Čitaj još:   SARAJEVO, UHAPŠEN NAPADAČ: Napadnut službenik, koji je osiguravao Ambasadu Srbije u BiH... (foto)

Novinari Pobjede imali su podatak da su srpski ekstremisti targetirali tada poslanicu SDP- a Vuksanović-Stanković, ali tada nisu objavili punu informaciju, u želji da se ne kompromituje očekivana policijska akcija.

Nekoliko dana kasnije, 2. februara, objavili su da od 1. februara policija obezbjeđuje mjesto stanovanja poslanice Vuksanović-Stanković, nakon što su od ANB- a dobili informaciju da je nekoliko članova ekstremnih prosrpskih navijačkih grupa pripremalo fizički napad na nju.

Prema nezvaničnim informacijama, tadašnji direktor Uprave policije Zoran Brđanin obavijestio je 1. februara popodne Vuksanović-Stanković da joj je, prema operativnim saznanjima, ugrožena bezbjednost te da su, radi eliminisanja prijetnji, preduzeli mjere zaštite prostora u kojem stanuje, ali da, shodno procjeni, još nema osnova za 24- satno obezbjeđenje.

Čitaj još:   TUŽNI HABERI: Veliki gubitak za bh. muziku preselio na bolji dunjaluk Nedžad Imamović... (foto i video)

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more