IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA VREMENA KOJA NE OBEĆAVA: Sunčano vrijeme sa pljuskovima i temperaturom do 22 stepena Celzijusa… (foto)

Poslijepodne lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom su mogući u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a dnevna od 12 do 20°C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 20: IV- 2023, 09: 14… PROGNOZA VREMENA KOJA NE OBEĆAVA: Sunčano vrijeme sa pljuskovima i temperaturom do 22 stepena Celzijusa… (foto)

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz moguće lokalne pljuskove u pojedinim dijelovima zemlje, javlja Anadolija.

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Pretežno oblačno je na području Krajine.

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema večernjim satima lokalni pljuskovi i slaba grmljavina se očekuju na području Hercegovine, Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZBiH).

četvrtak, 20.04.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba. Nakon prohladnog jutra, kada je poželjno nešto više opreza prilikom boravka na otvorenom, tokom dana će sa porastom temperature opšta slika biti ljepša. Savjetujemo Vam da se odjenete slojevito, kako bi se, po potrebi, raskomotili. Lokalni pljuskovi mogli bi u poslijepodnevnim satima povremeno kvariti ugođaj.

Čitaj još:   Milo ĐUKANOVIĆ: ''Želimo da vjerujemo da su slike 90- ih ostale iza nas i da smo dovoljno mudri da gradimo bolju budućnost na Balkanu'' (foto, video)

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake. Tokom dana rijetki i slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini, zapadnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od šest do 12, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 22 stepena.

Prvog dana vikenda očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Jutarnja temperatura zraka od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od 15 do 20, na jugu do 22 stepena.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva postepeno naoblačenje sa zapada. U drugom dijelu dana slabi lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Jutarnja temperatura zraka od šest do 11, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22 stepena C.

Čitaj još:   MARKO Kovačević– Šubara- NASTAVLJA SA MANIPULACIJAMA: Nakon saslušanja se pravi lud, misli da će se njegovo nedjelo zaboraviti! (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more