IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS I VEDRO I OBLAČNO, TEMPERATURA PROLJETNA: Sunčano, ali već sutra postepena promjena vremena… (foto)

Sutra, postepeno povećanje oblačnosti sa zapada. U poslijepodnevnim satima su mogući rijetki slabi lokalni pljuskovi…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 22: IV- 2023, 09: 34… DANAS I VEDRO I OBLAČNO, TEMPERATURA PROLJETNA: Sunčano, ali već sutra postepena promjena vremena… (foto)

Period do 02.05.2023. Nestabilna atmosfera uslovljama promjenljive vremenske prilike u Bosni i Hercegovini. U narednih 15 dana prognoziraju se povremene padavine. Kraći stabilniji period izgledan je od 20. do 23. aprila, kada se očekuje više sunčanih intervala uz malu vjerovatnoću za pljuskovite kratkotrajne padavine.

Od 24. do kraja prognoznog perioda očekuje se nestabilno vrijeme uz padavine, nešto većeg intenzivnije na zapadu i jugu naše zemlje. Od 17. do 28. aprila, vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama uobičajenih za ovaj period.

Na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognozirane temperature zraka očekuju se od 2 do 6 °C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 3 do 7°C, dok se u Hercegovini prognozira od 4 do 9°C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 12 do 16, na jugu zemlje do 22°C. Natprosječne temperature zraka prognoziraju se od 29. aprila. Jutarnje se očekuju od 8 do 13 u Bosni, na jugu zemlje do 14, danju u Bosni između 18 i 22°C, na jugu zemlje od 20 do 25°C.

Čitaj još:   MILO Đukanović ne razmišlja o raspuštanju Parlamenta: Državu bi uvelo u novi haos- skraćenje mandata umjesto mandatara... (foto)

subota, 22.04.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Jutro će biti prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju u ovom periodu. U nastavku dana, sa porastom temperatura, ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete van domova. Sa noćnim satima i jačanjem južine, moguće su blaže reakcije na promjenu.

nedjelja 23.04.2023. godine
Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati. Prije podne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana, usljed povećanja naoblake, povremeno jačeg južnog strujanja i promjene vremena, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Moguće su reakcije poput malaksalosti, glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more