IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI DETALJI UBISTVA ČUVENOG KRIMINALCA U ZAGREBU! UPUCAN POSLIJE NASTUPA POZNATOG PJEVAČA: Tražio je neke pjesme, poslije otišao u klub GDJE JE UBIJEN… (foto, video)

Obezbjeđenje mu se sklanjalo sa puta, shvatio li su da je malo VEĆI MANGUP…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 26: IV- 2023, 00: 34… NOVI DETALJI UBISTVA ČUVENOG KRIMINALCA U ZAGREBU! UPUCAN POSLIJE NASTUPA POZNATOG PJEVAČA: Tražio je neke pjesme, poslije otišao u klub GDJE JE UBIJEN… (foto, video)

“Ja sam Tomislav Sabljo. Sad ćeš da vidiš kako možemo da uđemo”. Tako mi je rekao i samo su prošli pored nas. Pretpostavio sam da poznaje vlasnika pa smo ih pustili da prođu.

Ovo je policiji ispričao jedan od članova obezbjeđenja koji je u ranim jutarnjim satima čuvao ulaz u klub “Ric” u Zagrebu kad se oko dva sata pojavio poznati kriminalac Tomislav Sabljo sa svojim društvom.

– Došao je taj Sabljo sa još tri muškarca i tri žene, a jedna je bila jako alkoholisana. Rekao sam da ne može da uđe već da sedne malo napolju, ali mi se Sabljo tada unio u lice i rekao da “samo gledam” i ušli su u klub- rekao je član obezbeđenja.

Hrvatska, Ubistvo, Hrvatska Policija, Tomislav Sabljo
FOTO: PRINTSCREEN VIDEO PLUS

Drama je prema njegovim rečima nastala oko 4.30 sati.

– Čuli smo preko radio veze koju koristimo “mali bar, mali bar, mali bar ” i pojurili smo unutra jer je to značilo da imamo problem sa malim barom unutra. Kad smo stigli vidio smo gužvu i tuču, a čuo sam da je (član obezbjeđenja Kristijan) Knego dva- tri puta glasno upozorio Sablju da spusti pištolj ili će pucati prije nego što je pucao- rekao je pripadnik obezbkeđenja.

“ZAPAMTI ME DOBRO ZA SLEDEĆI PUT”

Na unutrašnjem obezbkeđenju VIP lože radio je još jedan pripadnik obezbkeđenja iz iste kompanije, ali je Sabljo prošao i tu prepreku.

Došao je u VIP ložu, a pošto nije imao narukvicu rekao sam mu da ne može da uđe. Rekao mi je: “Zapamti me dobro za drugi put da me slučajno ne zaustaviš”. Ubrzo je došao vlasnik Mario Gavrić i rekao mi da je sve u redu. 

Čitaj još:   MNOGI SE "OPRAŠTAJU" OD DODIKA: "Sad kad si pao, neće te ja šutirati, neka to rade oni..." (foto)

Shvatio sam da je u pitanju malo veći mangup. Poslije nekog vremena vidio sam ga za stolom. Pozvao me je i pitao šta bih da popijem i pokazao mi je pištolj i rekao: “Ja inače ne pričam već samo pucam”- navodi svjedok.

Policija je saslušala desetak pripadnika obezbjeđenja i konobara koji su te večeri radili u “Ricu”, ali su samo neki od njih vidjeli naguravanje koje se završilo kobno po Sablju.

PIŠTOLJ IŠAO IZ RUKE U RUKU

Sabljin revolver, prema svemu sudeći, prošao je kroz nekoliko ruku, među kojima su bili ljudi iz njegovog društva, ali i čuvari iz Rica i sam vlasnik kluba koji je oružje pokušao da sakrije od poznatog kriminalca.

– Neko je uzeo pištolj od Sablje i prošao je kroz nekoliko ruku i došao do mene. Ja sam ga stavio u zadnji dio pantalona, ali i meni ga je neko uzeo pa je na kraju opet završilo kod Sablja- rekao je istražiteljima Gavrić.

Jedan od svjedoka je čak čuo kako Sabljo viče “gdke mi je pištolj” dok se na snimku nadzorne kamere vidi da je u jednom momentu dao pištolj Vidoviću, koji mu ga je kasnije vratio, a Knego je ubrzo otvorio vatru.

Tomislav Sabljo (41), podsjetimo, ubijen je hicima iz vatrenog oružja u subotu u noćnom klubu “Ric” nakon fizičkog sukoba više osoba. Ubijeni Sabljo hapšen je zbog krijumčarenja 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.

Poznati pjevač Ćemo nije ni slutio da je jedan od poslednjih koji je živog vidio hrvatskog kriminalca Tomislava Sablja.

Naime, odmah poslije Ćeminog nastupa u Zagrebu, Sabljo je ubijen u sukobu sa obezbjeđenjem drugog kluba u kojeg je poslije otišao.

Čitaj još:   HAPŠENJE u Nikšiću: Pronađena ogromna količinu oružja... (foto)

Ništa ne sluteći Ćemo mu je čak ispunjavao i muzičke želje, tako da je prema njegovim rečima Sabljo ostao sve do kraja koncerta. 

– Tražio mi je neke pjesme i zamolio da kažem od Sablje za sve goste u klubu, to bilo pred kraj, ja otpkevao još dvije pkesme i završio. On je vjerovatno ubijen, kad je stigao u taj drugi klub- rekao je za medije Ćemo opisujući susret sa Sabljom.

Podjetimo, u zagrebačkom noćnom klubu u petak uveče ubijen je Tomislav Sabljo. Bio je hapšen i optužen u akciji Tebra kao jedan od vođa kriminalne grupe koja je krijumčarila drogu, palila automobile i uterivala dugove. Pjevač Ćemo je bio samo slučajni svjedok nadolazeće tragedije.

BONUS VIDEO: U noćnom klubu ubijen Tomislav Sabljo…

(Kurir.rs/Jutarnji)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more