IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Do Nikšića za 1.50 euro, do Bara karta 2.30– Voz među NAJJEFTINIJIM javnim prevozom, a koliko ga vi koristite? (foto)

Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) u prethodnom periodu stavio je fokus na intenzivnu pripremu ljetnje turističke sezone radeći na remontu postojećih voznih sredstava i unapređenju higijene u vozovima.

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 17. VI. 2022… 11: 38… Do Nikšića za 1.50 euro, do Bara karta 2.30– Voz među NAJJEFTINIJIM javnim prevozom, a koliko ga vi koristite? (foto)

Foto: arhiva, Kolektiv.me

To su za naš portal saopštili iz te državne kompanije, navodeći da spremno dočekuju predstojeću ljtenju sezonu, a shodno interesovanju i kapacitetu vozova sa kojima raspolažu.

„Ostvarena je uspješna saradnja sa brojim turističkim agencijama i organizacijama, a u maju mjesecu realizovani su i dodatni polasci vozova. Naša kompanija nastojaće da maksimalno odgovori povećanoj potražnji za našim uslugama tokom ljetnje sezone pojačavajući kapacitete garnitura i organizacijom dodatnih polazaka, shodno interesovanju i  ograničenim kapacitetima voznih sredstava sa kojima raspolažemo“, navode iz ŽPCG za Kolektiv.me.

Tako je 16. juna počeo da saobraća i dnevni međunarodni voz na relaciji Bar – Zemun – Bar, u čijem sastavu su kilimatizovana kola sa sjedištima.

Kako je ranije saopšteno, cijena vozne karte drugog razreda u јednom smjeru iz Bara do Zemuna je 21 euro, od Podgorice do Zemuna 19,20 eura, dok rezervaciјa sjedišta košta tri eura.

Putnike će ovog ljeta sačekati malo drugačija spavaća i kušet kola, koja su remontovana.

„Nedavno je sa remonta u Podgoricu stiglo troje spavaćih i jedna kušet kola. Enterijer je potpuno obnovljen, pružajući putnicima udoban prostor tokom putovanja. Takođe, u prethodnom periodu sa opravke primili smo četvoro kola sa sjedištima tipa „Z“ takođe obnovljenog enterijera. Ovaj projekat je dio šireg napora povećanja kapaciteta i pokazuje posvećenost naše kompanije pružanju i unapređenju naših usluga, a remontovana putnička kola već su uključena u redovan saobraćaj“.

Foto: arhiva, Kolektiv.me

A koje su cijene karata?

Ukoliko putujete na relaciji prema Beogradu, cijene ležaja u kušet kolima su od osam do 48 eura, zavisno šta rezervišete.

Sa druge strane, cijena karte sa rezervacijom sjedišta je 21 euro.

Čitaj još:   DRITAN Abazović preuzima Crnu Goru poljuljanog kredibiliteta...

Ukoliko živite u Podgorici, a vozom idete do Bara, prevoz će vas koštati samo 2.30 eura.

„Cijena ležaja u kušet kolima u šestokrevetnom odeljku iznosi osam eura, a u četvorokrevetnom odjeljku 12 eura. U spavaćim kolima, cijena korišćenja postelje u turist kabini je 16 eura, u dubl kabini 24 eura, dok cijena postelje u singl kabini iznosi 48 eura. Cijena prevoza praćenog automobila iznosi 35 eura. Osnovna cijena karte sa rezervacijom sjedišta je nepromijenjena, pa tako vozna karta na relaciji Bar– Beograd iznosi 21 EUR, a Podgorica– Beograd 19,20 EUR.

Cijene karata u lokalnom saobraćaju u ljetnjoj sezoni ostaju nepromijenjene, čineći putovanje željeznicom zaista najpovoljnjim vidom javnog prevoza. Tako, na primjer cijena karte u jednom pravcu na relaciji Podgorica– Bar iznosi svega 2.30 EUR, dok recimo karta na relaciji Bar– Bijelo Polje iznosi 5.80 EUR, Podgorica– Nikšić 1.50 EUR. Od Podgorice do Bijelog Polja može se putovati za samo 3.50 EUR“, istakli su iz ŽPCG za Kolektiv.me.

Foto: arhiva, Kolektiv.me

Dio pruge od Bara prema sjeveru Crne Gore, sve je interesantnija turistima, koji ne propuštaju priliku da provozaju i uživaju u lijepim predjelima naše zemlje, a posebno ih fascinira željeznički most iznad Male rijeke, koji je jedan od najviših u Evropi.

Tako je nedavno u ponudu ŽPCG uvršten i prevoz turističkih grupa, u saradnji sa aagencijama, a u ponudi su tri opcije.

„Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica u svojoj ponudi ima prevoz turističkih grupa na relaciji Bar – Kolašin – Bar koje realizuje u saradnji sa turističkim agencijama i organizacijama ŽPCG nudi prevoz posebnim vozom na relaciji Bar – Kolašin / Mojkovac ili Bijelo Polje i obratno  zavisno od zahtjeva, dok same agencije organizuju dalji program za putnike.

Vožnja vozom je izuzezno atraktivna posebno za strance jer pruga prolazi kroz neke od najljepših predjela naše zemlje. U ponudi su tri opcije, iznamljivanje specijalnog agencijskog voza za potrebe određene turističke agencije ili organizacije, druga opcija je iznajmljivanje posebnih klimatizovanih kola sa mjestima za sjedenje u okviru redovnih linija i treća opcija je rezervacija manjeg broja mjesta za individualne grupe putnika na redovnim polascima.

Čitaj još:   NIKOLA Janović: ''Ne sa ovima, nećemo sa onima - to je politička nezrelost''... (foto)

Agencijski vozovi obično saobraćaju van sezone po trasi brzog voza, dok u periodu od 17. juna do 18. septembra, dok saobraća međunarodni sezonski dnevni voz, obično nudimo iznajmljivanje kola u sastavu ovog voza, shodno interesovanju i raspoloživosti kapaciteta“.

Iz ŽPCG očekuju uspješnu ljetnju sezonu.

Kako ističu, iz mjeseca u mjesec bilježe porast broja putnika.

„Ukoliko uzmemo u obzir da iz mjeseca u mjesec konstantno bilježimo porast broja prevezenih putnika, posebno u međunarodnom saobraćaju kao i imajući u vidu ostvarene rezultate u mjesecu maju, očekujemo uspješnu ljetnju sezonu. Nadamo se da će se naša očekivanja realizovati i da će sve veći broj putnika birati upravo voz kao najpovoljnije, sigurno i ekološko prevozno sredstvo“, zaključili su iz ŽPCG za Kolektiv.me.

izvor Kolektiv.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more