IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUSRET U PODGORICI: Jakov MILATOVIĆ i Viktor ORBAN OČI U OČI: Crnogorski predsjednik OTKRIO sve DETALJE, o ovome su RAZGOVARALI… (foto, video)

Oglasio se predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, nakon susreta sa Viktorom Orbanom u Podgorici…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 17. VI. 2022… 18: 38… SUSRET U PODGORICI: Jakov MILATOVIĆ i Viktor ORBAN OČI U OČI: Crnogorski predsjednik OTKRIO sve DETALJE, o ovome su RAZGOVARALI… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas, poslije susreta sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Podgorici, da je uveren da će Crna Gora na evropskom putu imati podršku Budimpešte.

On je dodao da se susreo uoči fudbalske utakmice Crna Gora– Mađarska, sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, sa kojim je, kako kaže, imao prijateljski razgovor.

“Nastavljamo da jačamo naše bilateralne odnose, savezništvo u okviru NATO- a, a Mađarska će se tokom predsejdavanja EU naredne godine snažno zalagati za ubrzanje procesa proširenja. Uvjeren sam da će Crna Gora na tom putu imati podršku Mađarske da, kao zemlja predvodnica pregovaračkog procesa, bude prva sledeća članica EU”, napisao je Jakov Milatović na Tviteru.

Mađarski premijer Viktor Orban kaže da će iskoristiti sva raspoloživa sredstva, čak i tajne službe, da se bori protiv nastojanja Džordža Soroša da ga ugrozi.

Soroš je na video snimku ranije naveo da je Mađarska sa Orbanom na vlasti pod većom represijom nego tokom sovjetske okupacije u periodu Hladnog rata, javlja Rojters.

Čitaj još:   ZNA SE IDENTITET: Brutalno ubijeni policajac je Mahir Begić iz Hadžića...

“On ne može da dođe do mene, ali izrabljuje i tlači ljude u mađarskoj opoziciji”, naveo je on.

Tokom 80'ih godina prošlog vijeka Orban i Soroš su bili saveznici u rušenju komunizma, ali su nakon toga pošli drugačijim putevima. Soroš Orbana opisuje kao opasnog autokratu, dok mađarski premijer tvrdi da se Soroš dajući finansijsku podršku opozicionim grupama miješa u mađarsku politiku.

Orban je naveo da mu je dužnost da iskoristi sve moguće alate države kako bi se borio protiv Soroševog pritiska, uključujući obaviještajne službe.

“Zato smo naručili obaviještajni izveštaj o načinu rada kao i mađarskom i evropskom uticaju te Soroševe mašinerije”, rekao je Orban za državni radio.

On je dodao da su mađarske tajne službe ove sedmice dovršile izvještaj, ali nije otkrio njihove zaključke.

Vladajuća stranka Fides priprema se za parlamentarne izbore u aprilu naredne godine, a Orban, koji je veliki favorit za treći mandat, očekuje da će Soroš sarađivati sa njegovim oponentima.

Ključni sukob između Orbana i Soroša odnosi se na pitanje migranata koje premijer odbija kao egzistencijalnu prijetnju Evropi, dok Soroš daje pomoć migrantima i podržava kontrolisanu imigraciju.

Fudbaleri Crne Gore i Mađarske sastaju se danas u trećoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Čitaj još:   NEKADA NAM TIJELO ŠALJE SIGNALE: Simptomi zbog kojih biste odmah trebali ići ljekaru... (foto i video)

Meč se igra na Stadionu pod Goricom.

BONUS VIDEO; Jakov Milatović o odnosima Crne Gore prema EU, Srbiji i Rusiji

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more