IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PADAJU REKORDI: Stiglo ljeto, temperature do 32 stepena C, vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak,19 . VI. 2022… 08: 38…  PADAJU REKORDI: Stiglo ljeto, temperature do 32 stepena C, vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

Napokon lijepo vrijeme popraćeno ugodnim temperaturama izmamilo je brojne građane Sarajeva i turiste u šetnju i izlazak Jutros sunčano, danas uz malu do umjerenu oblačnost.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, a dnevna do 32 stepena C…

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C, saopćeno je iz FHMZ.

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano, a slično vrijeme zadržat će se i tokom ostatka dana, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, prenosi Anadolija.

Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena Celzijusa. U Sarajevu pretežno sunčano, najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni C.

Čitaj još:   DRUGO ZLATO ZA KOSOVO: Nora Đakova (Gjakova) šampionka u džudou na Olimpijskim igrama u Tokiju... (foto)

ponedjeljak 19.06.2023. godine
Opšta slika je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme, uz uobičajene temperature za ovaj dio godine, ugodno će djelovati na većinu ljudi. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U drugom dijelu dana, pod uticajem dodatnog zatopljenja i nešto izraženijeg osjeta sparine, poželjno je biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučuje se slojevito odijevanje.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

U srijedu i četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, u petak veći dio dana sunčano uz umjerenu naoblaku. Jače naoblačenje se očekuje u večernjim satima koje će usloviti obilnije pljuskove praćene grmljavinom. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more