IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NASTAVAK IZNENAĐENJA I U JULU: Vijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

U dane vikenda i tokom zadnje sedmice u junu, prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak,20 . VI. 2022… 09: 38… NASTAVAK IZNENAĐENJA I U JULU: Vijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

U Regionu kao i u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, objavili su iz FHMZ- a BiH…

Sunčano vrijeme i temperature do 36 stepeni Celzijusa očekuju se narednih dana u Bosni i Hercegovini…

U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena.

“U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

utorak 20.06.2023. godine
Biometeorološke prilike su povoljne, većina populacije biće boljeg raspoloženja i radno motivisana. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće, mjestimično i sparno. Također, vrijednosti UV indeksa će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i djelimično reducirati boravak na otvorenom. 

Čitaj još:   Proevropske partije složne: Bojkot popisa... (foto, video)

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 stepeni C.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku očekuje se u Bosni i Hercegovini i u četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni.

U petak se u Bosni i Hercegovini veći dio dana očekuje sunčano uz umjerenu naoblaku. Jače naoblačenje se očekuje u večernjim satima koje će usloviti obilnije pljuskove praćene grmljavinom. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

Čitaj još:   DAN ZA SNAŽNE...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more