IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Olimpijski san se rastopio u Ljubljani: Crnogorske “CRVENE” poražene od Srbije… (foto, video)

Tri pobjede i tri poraza i treći plasman u četvrtfinale Eurobasketa u istoriji. Crnogorske košarkašice nisu se domogle olimpijskih kvalifikacija. Sjajan nastup na Eurobasketu okončale su porazom od Srbije 63: 58…

LJUBLJANA: Svijet, Sport, vijesti, petak, 22. VI. 2022… 21: 38… Olimpijski san se rastopio u Ljubljani: Crnogorske “CRVENE” poražene od Srbije… (foto, video)

Crnogorske košarkašice su posustale na posljednjem koraku- izgubile su od Srbije u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta na Evropskom prvenstvu (63: 58) i tako ostale bez šansi da igraju kvalifikacije za Olimpijske igre.

Utisak, dakle, nije potpun, iako je vjerovatno svima jasno da je naša selekcija na Eurobasketu prevazišla sopstvene mogućnosti…

Crna Gora je u većem dijelu meča u “Stožicama” bila u minusu, Srbija je od sredine druge četvrtine uglavnom imala dvocifrenu prednost, dugo je i čuvala u nastavku, sve do polovine posljednjeg perioda kada je tim Jelene Škerović serijom 7:0 došao na pet poena minusa (55:50).

Vođena Natašom Mek, koja je vodila žestoku borbu pod obručima i ostala bez energije kada se utakmica lomila, te Marijom Leković – došla je Crna Gora u situaciju da vjeruje u veliki preokret i put u kvalifikacije za OI.

Na pet poena zaostatka je čak i imala dva napada odlično organizovana napada da dodatno smanji minus – Mek je, međutim, promašila oba slobodna bacanja, onda Leković otvorenu trojku, pa je ekipa Marine Maljković odbila taj nalet.

Čitaj još:   PODRUM SOLITERA Hotela “Podgorica”: Policija tražila bombu, a pronašla pancire, pendreke, palice, baklje…(foto)

Kasnije je, istina, bilo 61:58, ali na svega 20 sekundi prije kraja kada je postalo da Crna Gora samo čudesnim preokretom može da izbjegne poraz.

Mek je meč završila sa 20 poena i 13 skokova, Leković se zaustavila na 18, dok su po osam upisale Bojana Kovačević i Jelena Vučetić…

Na drugoj strani je odlična bila Ivon Anderson (23).

Crna Gora je nastup na Eurobasketu završila sa tri pobjede, posebno će se pamtiti igra u osmini finala i ubjedljiv trijumf protiv Italije, ali je u nastavku šampionata jednostavno bila žrtva kraće rotacije i objektivno većeg kvaliteta protivnika – vidjelo se to protiv super tima kakav je Francuska, ali i danas u duelu sa i dalje aktuelnim prvakom Evrope…

CRNA GORA- SRBIJA 58: 63 (16: 19, 15: 19, 12: 15, 15: 10)

Ljubljana – Dvorana “Stožice”. Gledalaca: 200. Sudije: Luis Kastiljo (Španija), MIhail Proc (Poljska), Sesilija Tot (Mađarska).

Crna Gora: Mek 20 (8- 4), Kovačević 8, Živaljević, Pašić, Radonjić (2- 0), Živković, Mujović 4 (2- 2), Bigović, Vučetić 8, Šćepanović, Leković 18 (4- 3), Jovanović.

Srbija: Raca, Čađo, Jovanović 1 (2- 1), Crvendakić 11 (1- 1), Anderson 23 (7- 7), Stanković 3 (2- 1), Nogić 10 (3- 3), Topuzović, Janković 6 (2- 2), Krajišnik 3 (3- 1), Katanić, Đorđević 6 (4- 4).

Čitaj još:   Paklena noć, udarac IZ SVE SNAGE u GLAVU, kasnilo obezbjeđenje... (foto i video)

Na kraju tri pobjede i tri poraza i treći plasman u četvrtfinale Eurobasketa u istoriji.

BONUS VIDEO: Serbia 🇷🇸 vs Montenegro 🇲🇪 | J9 Highlights | FIBA #EuroBasketWomen 2023

Izvor iBalkan.net/ agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more