IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MAJKA “DJEČAKA UBICE” POKUŠALA DA NAPUSTI SRBIJU: Policija je odmah zaustavila! Evo gdje je pokušala da pređe granicu… (foto, video)

Viši sud u Beogradu donio je rešenje kojim je odredio privremenu mjeru zabrane da majka dječaka (13) koji je počinio nezapamćeni maskar 3. maja na Vračaru proda ili podigne hipoteku na nepokretnosti koje su u njenom vlasništvu…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 25. VI. 2022… 00: 38… MAJKA “DJEČAKA UBICE” POKUŠALA DA NAPUSTI SRBIJU: Policija je odmah zaustavila! Evo gdje je pokušala da pređe granicu… (foto, video)

Majka i sestra dječaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar”, pokušala je u popodnevnim časovima da napusti Srbiju.

Žena je pokušala da ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski, ka Sjevernoj Makedoniji, ali je policija odmah zaustavila.

Podsjetimo, Viši sud u Beogradu donio je rešenje kojim je odredio privremenu mjeru zabrane da majka dječaka (13) koji je počinio nezapamćeni maskar 3. maja na Vračaru proda ili podigne hipoteku na nepokretnosti koje su u njenom vlasništvu.

Pošto majka dječaka nije krivično odgovorna za krivično djelo koje je počinio njen sin, oštećeni roditelji su preko svojih advokata odlučili da vode parnični postupak protiv nje u vidu nematerijane štete, za duševni bol i smrt djeteta, a jedan od branjenika je u svom predlogu naveo i to da je majka odgovorna za štetu koju je njen sin počinio tim ljudima i da je odgovorno lice za njega.

Čitaj još:   SPOMINJU SE U KUR'ANU: Dva rijetka astronomska događaja tokom ramazana, prvi je bio sinoć... (foto, video)

Pa je tako u zahtjevu traženo i da se protiv nje odredi privremena mjera oduzimanja imovine koja je u njenom vlasništvu- kaže Kurirov izvor i objašnjava da majka dkečaka može da koristi svoju imovinu, ali ne može da je proda ili da podigne hipoteku sve dok je na snazi ova privremena mjera.

Vračar, Kosta Kecmanović
FOTO: NENAD KOSTIĆ, NEMANJA NIKOLIĆ, PETAR ALEKSIĆ, PRIVATNA ARHIVA

– Ne treba da se dođe u zabunu, ali treba naglasiti da majci dječaka nije trajno oduzeta imovina, već je samo privremeno oduzeta.

Ova mjera je donesena kako bi se majka dječaka koja u vlasništvu ima nekoliko stanova u Beogradu, garažu, i posjeduje više nepokretnosti od svog supruga sprečila da rasproda tu imovinu u njenu korist.

Kako dalje navodi naš izvor, predlog advokata Viši sud u Beogradu je prihvatio.

– To rešenje je iz nadležnog suda otišlo u katastar koji je stavio zabranu na sve te nepokretnosti. Sada je taj papir o privremenoj zabrani sud poslao advokatima koji imaju rok od 30 dana da pokrenu parnični postupak protiv majke, što će oni i vjerovatno uraditi s obzirom na to da su već tražili takav zahtjev i predložili predlo – kaže dobro obavješten izvor.

Čitaj još:   Drama u kovid ambulanti: SAZNAO DA JE ZARAŽEN, PA HTIO DA POBIJE LJEKARE! (foto)

BONUS VIDEO: Majka Dečaka Ubice sa Vračara Pomagala Klanu? Kostina Majka Veštačila Predmete Mafije Velje Nevolje?

Kurir.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more