IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OGLASIO SE OSMAN MEHANOVIĆ, momak koga su pretukli u BRATUNCU: Rekli su mi “HOĆEŠ DA TE ZAKOLJEMO”, kao što smo klali u Srebrenici… (foto)

Osmah Mehanović, 19- godišnji momak, oglasio se nakon što je u petak brutalno pretučen u Bratuncu..

BRATUNAC: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 26. VI. 2022… 19: 38… OGLASIO SE OSMAN MEHANOVIĆ, momak koga su pretukli u BRATUNCU: Rekli su mi “HOĆEŠ DA TE ZAKOLJEMO”, kao što smo klali u Srebrenici… (foto)

Ja sam Osman Mehanović, imam 19 godina i živim u Bratuncu. U petak navečer sam imao incident. Bio sam napadnud od strane 3 muške osobe – počeo je svoju priču Osman objašnjavajući šta se tačno dogosilo.

Bio sam u izlasku i napustio sam oko 22:40 minuta jedan ugostiteljski objekat. Kreno sam ka parkingu iza jedne pekare. Prelazeći ulicu vidio sam određen broj muških osoba, ali nisam obraćao pažnu, jer u to vrijeme je normalno da neko stoji, jede,priča, sve je bilo okej.

Ušao sam u jednu mračnu ulicu između jednog ugostiteljskog objekta I te pekare da bi došao do parking ana kojem je bilo moje vozilo. čuo sam da neko nešto dobacuje, ali se nisam obazirao jer nisam mislio da je to bilo upućeno meni.

Zašto bi ta dobacivanja su se nastavila, međutim, ja sam se okrenuo I vidio sam da 3 muške osobe mi prilaze. ja sam rekao šta, oni su rekli šta šta, znaš ti dobro ko smo mi, mi smo iz kravice. gurnuli su me ja sam pao preko jedne pozide, bio sam u šoku sta se desava odjednom– rekao je Osman.

Kaže kada je ustao nije znao šta se događa i samo je pitao šta se događa.

Čitaj još:   HIT NA MREŽAMA- Enis BEŠLAGIĆ čestitao rođendan Zoranu ŠPRAJCU: Da me stent nikad ne istisne iz tvog srca... (foto, video)

Ovaj jedan me opet gurnuo, počeo su tu razne nacionalne prozivke “znaš li ti ko smo mi, mi smo iz Kravice. Hoćeš da te zakoljemo kao što smo klali 95 u Srebrenici. Baš neke uvrede na nacionalnoj osnovi.

Kada sam se podigao drugi put, jedna osoba me je udraila u glavu gdje sam zadobio povredu, tačnije izbijanje zuba. Podigao sam lijevu ruku kako bi se odbranio jer sam vidio da je jedan osoba zamahnula nekim predmetom, da li je to nož, flaša, čakija nisam mogao da vidim, kado sam se odbranio zadobio sam ranu u lijevoj šaci koja je duboga 2 centimetra.

Tada ga je i 3 osoba gurnula i on je paao na pod.

Ooni su krenuli da me napdadaju, međutim čula se jedan žena osoba koja je rekla šta to radite momku, pustite ga. Oni su tada pobjegli. Ta ženska osoba mi je prišla ja sam bio sav krvav. Iz nosa mi je curila krvi i iz rane iz zuba, baš sam bio u šoku.

stao sam, ne znam gdje sam. Ona me pita šta da radim, ne znam ni ja jer sam bio izgubljen. Ona me prevede preko ulice i odvede u policijsku stanicu. Kada sam došao u policiju uzeli su mi kratku izjavu i odveli me Dom zdravlja Bratunac, nakon čega su mi konstatovali povrede. Te iste noći sam otišao u Javnu zdravstvenu ustanovu u Zvorniku. Išao sam radiologu i snimio svoje po.vrde– kazao je Omsan.

Sada očekuje ljekarsko uvjerenje, jer želi da svu dokumentaciju preda policijskim službenicima kako bi mogao da pokrene tužbu.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Ako tražite posao, pročitajte koja su zanimanja najtraženija, nedostaju farmaceuti, ljekari, profesori, ekonomisti i pravnici... (foto. video)

Za sada ta lica su pronađena, policijski službenici policijske stanice Bratunac sui h istu noć pronašli I od ranije su poznati policiji zbog sličnih djela. ovom prlikom želio bih da se zahvalim svim ljudima dobre volje koji mi stalno šalju poruke, pozive upućuju da pitaju kako sam, jesam dobro I šta se desilo – kazao je Osman.

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more