IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAMIR Šehović: Kurban Bajram, nas uči da je jedinstvo bitna komponentna na putu postizanja opšteg boljitka… (foto)

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović uputio je čestitku povodom Kurban Bajrama svim vjernicima islamske vejroispovijesti uz želju da vrijednosti ovog praznika budu vodilja u svakodnevnom postupanju.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, utorak, 27. VI. 2022… 13: 38… DAMIR Šehović: Kurban Bajram, nas uči da je jedinstvo bitna komponentna na putu postizanja opšteg boljitka… (foto

“Kurban bajram je povod da se osvrnemo na sve ono što proizilazi iz ljudskog u nama – solidarnost i uzajamno pomaganje, osvrtanje na ljude oko sebe i značaj zajedništva koje podstiče slogu i sklad. Prilika je da se podsjetimo da briga za najbliže, dobri i prijateljski odnosi sa susjedima i spremnost da pokažemo saosjećanje sa slabijima, čine bitnu okosnicu društvenog napretka”, naveo je Šehović u čestitki.

Čitaj još:   DAMIR Šehović: Manjinska vlada ne smije biti anticrnogorska, nema blanko podrške... (foto, video)

Predsjednik SD-a je istakao da praznični dani pored toga što okupljaju rodbinu i prijatelje, ukazuju i na bogatstvo različitosti i ljepotu skladnog suživota, koji su, kako je istakao, “značajan činilac multivjerskog i građanskog društva, koje treba da njegujemo i čije temelje treba dodatno da učvršćujemo.

“Poruka koju nosi Kurban bajram poziva na poštovanje, zahvalnost, skromnost i darežljivost i simbolizuje spremnost na požrtvovanost. Ovaj praznik uči nas da je jedinstvo bitna komponentna na putu postizanja opšteg boljitka”, zaključio je Šehović.

IZVOR Standard.me

Istanbul- ljeto na Bosforu, pred Kurban BAJRAM…

Današnji moderni Istanbul se sastoji od evropskog i azijskog dijela koje Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more