IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL NA MORU! 20 EURA ZA JEDAN ČAJ I DVA KROASANA! Turiste “pljačkaju”, a lokalcima daju popust… (foto)

Popust za “domaće” iznosi oko 20 odsto, što nije beznačajna ušteda…

KORČULA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 27. VI. 2022… 00: 38… SKANDAL NA MORU! 20 EURA ZA JEDAN ČAJ I DVA KROASANA! Turiste “pljačkaju”, a lokalcima daju popust… (foto)

U čuvenoj pekari na hrvatskom ostrvu Korčula, koja je nedavno promenila vlasnika, cene su značajno više nego u ostalim, pa je građane i turiste šokirao račun od skoro 16 evra za dva kroasana i dva čaja.

avnom licitacijom u gradskoj skupštini sredinom maja kultna poslastičarnica Arula na Korčuli pripala je Babić pekarama – ponudili su najveći iznos za najam prostora.

Arula je i nakon preuzimanja Babić pekara ostala poslastičarnica, ali retko ko od Korčulana ovih dana može da priušti pecivo ili kolač i kafu na omiljenoj terasi. Društvenim mrežama deli se račun iz Arule, vidimo da je izdat 23. juna u jutarnjim satima.

Neidentifikovani gospodin ili gospođa dobio je popust za “domaće”, pa se pretpostavlja da je Korčulanin, a uprkos popustu od gotovo 4 evra, račun za dva kroasana i čaj iznosi neveroatnih 15,68 evra, odnosno 118,14 kuna.

Čitaj još:   ISTANBUL: Umalo kobno plivanje za krst na Badnji dan... (foto)

Ovo nije prvi put da nas šokira račun za neke svakodnevne porudžbine. Slično se desilo i u Opatiji, o čemu su mediji već izveštavali.

Korcula, 300712. Natjecaj Slobodne Dalmacije za najmjesto u Dalmaciji za najugodniji zivot. Konkurenta za natjecaj je i grad Korcula. Na slici detalj sa istocnog bedema. Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Lokalni novinari zavirli suu nedelju u Babić pekaru i tamo su našli “običan” kroasan od kajsije i premijum kroasan od kakaoa za 1,30 evra. Malo dalje, u Aruli pronašli su kroasane s lešnikom, čokoladom i bademima, za neverovatnih 6 evra. Vrlo ljubazan radnik Arule tvrdi da su ovi kroasani skuplji jer ih proizvodi splitska poslastičarnica La Delta.

Radniku Arule bilo je malo neprijatno, pa je rekao kako će od sutra cene biti nešto niže, navodno za jedan evro, a ističe kako domaći imaju i 20 odsto popusta.

S nižom cenom i 20 odsto popusta skupi kroasan platićete oko 25 kuna, ako tome dodate još jedan i, recimo, čaj i kafu, račun će vam iznositi oko 100 kuna. Bez popusta, turisti će dva kroasana i čaj platiti gotovo 20 evra, gotovo 150 kuna

izvor (SD)

Čitaj još:   VULIN PIJENI:„Nema pritiska koji će Srbiju natjerati da se odrekne RS- a i stvaranja `srpskog sveta`…“ (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more