IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vladimir PUTIN UPRAVO OBJAVIO iz MOSKVE: “Vagneru” smo dali MILIJARDU EURA… (foto, video)

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija u potpunosti finansirala privatnu vojnu kompaniju “Vagner” Jevgenija Prigožina, koja je u subotu organizovala oružanu pobunu…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, utorak, 27. VI. 2022… 14: 38… Vladimir PUTIN UPRAVO OBJAVIO iz MOSKVE: “Vagneru” smo dali MILIJARDU EURA… (foto, video)

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija u potpunosti finansirala privatnu vojnu kompaniju “Vagner” Jevgenija Prigožina, koja je u subotu organizovala oružanu pobunu.

– Želim da istaknem i želim da svi znaju to: ceo “Vagner” je u potpunosti finansirala država. Iz Ministarstva odbrane, iz državnog budžeta, mi smo u potpunosti finansirali ovu grupu – rekao je Putin na sastanku sa zvaničnicima Ministarstva odbrane Rusije.

Ruski predsednik Vladimir Putin
RUSKI PREDSJEDNIK VLADIMIR PUTINFOTO: GAVRIIL GRIGOROV/KREMLIN POOL / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

On je naveo da su od maja 2022. do maja 2023. ruske vlasti isplatile “Vagneru” 86,262 milijarde rubalja, što je oko milijardu evra.

Putin prethodno ispred Kremlja obratio pripadnicima ruske vojske, Nacionalne garde, bezbednosnih snaga i svima drugima kako bi im se zahvalio što su pomogli u održavanju reda u zemlji tokom oružane pobune “Vagnera”.

Čitaj još:   SARAJEVO: Policija prekinula skandalozni korona- dernek ... (foto i video)

– Zaustavili ste građanski rat, dejstvovali ste precizno i usklađeno – rekao je Putin.

Jevgenij Prigožin sa vagnerovcima
JEVGENIJ PRIGOŽIN SA VAGNEROVCIMAFOTO: AP, EPA ARKADY BUDNITSKY

On je naveo da “narod i vojska nisu bili uz pobunjenike”.

– Danas, ovde, na istorijskom Sabornom trgu Moskovskog Kremlja, pripadnici Oružanih snaga Rusije, Ruske garde, Federalne službe bezbednosti, Ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne službe obezbeđenja, vojnici i oficiri pravi su branioci Otadžbine, koji su u teškom času za zemlju, zajedno sa svojim drugovima stali na put smutnji, čiji bi rezultat neminovno bio haos – ocenio je predsednik Rusije.

Putin je naveo da Rusija tokom pobune “Vagnera” nije morala da povlači jedinice iz zone specijalne vojne operacije, kako Moskva naziva rat u Ukrajini.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir- info.rs

Čitaj još:   Pregled jutra, pisanja turske štampe 28.08.2018

BONUS VIDEO: VLADIMIR PUTIN NE PRAŠTA? – RUSKI MEDIJI PRIPREMAJU JAVNOST NA NAJGORE

(Kurir.rs/ RIA Novosti)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more