IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS MALO SUNCA, A ONDA NOVI PREOKRET: Sunčano u toku dana, za vikend nestabilno vrijeme a u narednih nekoliko dana biće… (foto)

Jutros je pretežno sunčano, po kotlinama ima dosta magle ili niske oblačnosti…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 29. VI. 2022… 09: 58… DANAS MALO SUNCA, A ONDA NOVI PREOKRET: Sunčano u toku dana, za vikend nestabilno vrijeme a u narednih nekoliko biće… (foto)

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle ili povećane niske oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

U Sarajevu u jutarnjim satima dosta niske naoblake. Tokom dana sunčanije uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

četvrtak 29.06.2023. godine
Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Pogoršanje praćeno padavinama loše će djelovati na raspoloženje većine ljudi, a kratkotrajna nagla promjena i osjetno niže temperature zraka iziskuju više opreza, naročito kod hroničnih bolesnika. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Pri tome će osvježenje i umanjen osjet sparine, djelimično ublažiti negativne efekte lošijeg vremena. Sa noćnim satima, opšta slika postepeno će se popravljati. Na krajnjem jugu ugodnije, bez padavina.  

Čitaj još:   IZAZIVA NEVJERICU KOD LJUDI: Tvrdi da ima 50 godina, a izgleda gotovo duplo mlađe, otkrio je i "tajnu"... (foto, video)

petak 30.06.2023. godine
Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije trebala bi se osjećati bolje. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će poslije podne biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti i izbjegavati duže zadržavanje na suncu. 

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne rijetko u Bosni može pasti malo kiše. U drugom dijelu dana rijedak lokalni pljusak je moguć u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni C.

Čitaj još:   NELA Savković Vukčević: Poziv na slogu uz četničke pjesme... (foto)

izvor iBalkan.net

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more