IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SLUČAJ ”žene četnika”: Umjesto da bude persona non grata, imamo budećeg redovnog profesora UCG… (foto, video) 

Da je tadašnja vlast (DPS) radila svoj posao kako je trebalo, jedna Vesna Bratić, zasigurno, ne bi dobila crnogorsko državljanstvo. Ne bi imala ni priliku da kao izbjeglica, kojoj je Crna Gora pružila dom, nama, u našoj matičnoj državi, javno vrši kulturni genocid i etiketira na osnovu velikosrpske šovinističke ideologije kao grupaciju navodno nastalu ”etničkim inženjeringom”…

PODGORICA: Crna Gora, zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 29. VI. 2022… 13: 58… SLUČAJ ”žene četnika”: Umjesto da bude persona non grata, imamo budećeg redovnog profesora UCG… (foto, video) 

Piše: Tijana Lopičić

Žena četnik, iliti bivša ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić koja je, kao izbjeglica iz Bosne i Hercegovine, došla da (zamislite!) oslobađa Crnu Goru od njenih građana, davne 2012. godine dobila je nezakonito počasno državljanstvo Crne Gore.

No, kako smo uvijek navikli da budemo „zahvalni“ onoj bivšoj vlasti DPS-a koja je u kontinuitetu ‘ušuškavala’ velikosrpske šoviniste, ljude poput Bratićke – veoma otvorene i jasne po tom pitanju, moramo im odati počast i za ovo, jer su zahvaljujući ovakvim ljudima na visokim pozicijama, i mnogo prije njihovog zvaničnog pada 30. avgusta 2020, urušili sve institucije.

I da, baš tako je tadašnja ministarka nauke Sanja Vlahović, vjerovatno prinuđena, potpisala zahtjev za počasno državljastvo Crne Gore,  koje je Bratić dobila 19. marta 2012. godine.

Čitaj još:   KADRA U SUZAMA: Brat mi je bolestan - NEMA mu pomoći!

Niko se od odgovornih nikada nije udostojio da objasni taj „poseban značaj“ tadašnje magistrice koji je bio „od posebnog značaja za državni, naučni, privredni, kulturni, ekonomski, sportski i drugi interes Crne Gore“, jer njeno zvanje nije podlijegalo deficitarnom kadru.

Ipak, gospođa Bratić nas i danas u kontinuitetu podsjeća na njena (ne)djela kojima je ekspeditivno devastirala obrazovni sistem, a pričinjena šteta je prava ‘sitnica’ – već sada  više od  300.000 € usljed nezakonite smjene direktora škola.

Pored toga što nas je uspješno ‘oslobodila’ državnog novca,  te i značajnih državnih sredstava kojim je finansirala projekte Crkve Srbije, zabavljala nas je i dubokoumnim pričama o ‘njenoj baki’, koja se, vjerovali ili ne, na popisu, kako kaže Bratić, izjasnila Crnogorkom. Iako je, navodno, to za babu Bratićke bilo isto.

Ako ste se za trenutak sjetili crtanog filma „Đole je moj drug“ i legendarne Đoletove rečenice  „B E N Z I N“ kako čudno piše „VODA“, onda živite tragikomediju Crne Gore.

Na kraju, da je tadašnja vlast (DPS) radila svoj posao kako je trebalo, jedna Vesna Bratić, zasigurno, ne bi dobila crnogorsko državljanstvo.

Ne bi imala ni priliku da kao izbjeglica, kojoj je Crna Gora pružila dom, nama, u našoj matičnoj državi, javno vrši kulturni genocid i etiketira na osnovu velikosrpske šovinističke ideologije kao grupaciju navodno nastalu „etničkim inženjeringom, novo-crnogorcima, Montenegrinima, Dukljanima, Milogorcima“…

Čitaj još:   VRIJEME ZA VIKEND: Sunčano ali i sa pljuskovima...

A, umjesto persone non grata, mi imamo, nažalost,  budećeg redovnog profesora Univerziteta Crne Gore.  

BONUS VIDEO: VIJESTI U POLA 7- POSLANIČKA PITANJA BRATIĆ| Vijesti Online

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more