IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS SVE GORE I GORE: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vrijesti, srijeda, 05. VII. 2022… 09: 58… DANAS SVE GORE I GORE: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Promjenljivo i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najviše sunčanog vremena i bez padavina na jugu zemlje.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 33 stupnja.

Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Uz grmljavinske oblake su mogući jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka između 13 i 18°C, a dnevna između 25 i 32°C.

srijeda, 05.07.2023. godine
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Nakon svježijeg jutra, u nastavku dana uz porast temperatura i strujanje toplijeg zraka, što bi moglo usloviti nešto izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika. Poželjno je laganije se odjenuti i umanjiti aktivnosti. Također, poslijepodnevni pljuskovi će mjestimično remetiti osjet ugode.

Čitaj još:   GLUMAC Milan Kalinić, razbio glavu navijaču u VIP loži ...

U četvrtak promjenjivo i dalje nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najviše sunčanog vremena i bez padavina na jugu zemlje. Jutarnja temperatura zraka između 13 i 18°C, a dnevna do 33°C.

U petak oblačnije u centralnim i istočnim područjima gdje rijetko može pasti malo kiše od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U ostatku zemlje mala do umjerena naoblaka. Jutarnja temperatura zraka između 12 i 17°C, a dnevna između 24 i 32°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između 11 i 16°C, a dnevna do 32°C.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more