IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović, ide u Srebrenicu na obilježavanje godišnjice genocida… (foto, video)

DRITAN Abazović je i prošle godine, učestvovao na obilježavanju godišnjice genocida, ali je njegov govor tom prilikom izazvao oštre reakcije javnosti…

 PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 07. VII. 2022… 13: 08… DRITAN Abazović, ide u Srebrenicu na obilježavanje godišnjice genocida… (foto, video)

dlazeći premijer Dritan Abazović učestvovaće u ime Crne Gore na obilježavanju 28. godišnjice genocida u Srebrenici, koja će biti održana 11. jula u Potočarima, saznaje Pobjeda.

Tog dana, biće sahranjeno još 30 žrtava genocida, objavio je ranije Insitut za nestale osobe BiH.

Abazović je i prošle godine, učestvovao na obilježavanju godišnjice genocida, ali je njegov govor tom prilikom izazvao oštre reakcije javnosti. 

Abazović je tada, govoreći u Potočarima na komemoraciji, kazao je da “genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima. I nijesu ga počinile vojske, nego politike zla, smrti i prevara”.

Čitaj još:   BORIS Mugoša o odlasku u UN: Na put ka Njujorku da krene i MILAN Mijo Lekić, zbog utiska o stanju razigrane demokratije u CG... (foto)

BONUS VIDEO; Delegacija Vlade CG prisustvuje obilježavanju 27. godišnjice od genocida u Srebrenici

On se nakon toga izvinio, rekavši da nije imao jasno izrečenu misao. 

-Oprostite majke Srebrenice na nejasno izrečenoj misli. Poznato je da svako djelo zavisi od svog cilja. Moj cilj je mir. Genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici da se nikad nikome ne ponovi – naveo je tada Abazović.

Nije poznato da li će se ove godine Abazović obraćati prisutnima, jer agenda još uvijek nije konačna, ali imajući u vidu reakcije na prošlogodišnje izjave, prilično je izvjesno da se to neće desiti. 

izvor pobjeda.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more