IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Konačno stabilizacija vremena: Objavljena detaljna prognoza za vikend… (foto)

Od vikenda bez kiše, a naredne sedmice i tropske temperature…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 07. VII. 2022… 09: 08… Konačno stabilizacija vremena: Objavljena detaljna prognoza za vikend… (foto)

U Bosni i Hercegovini u petak preovladava pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka biće uglavnom između 26 i 31 stepen Celzijusa.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je srednjoročnu prognozu sa vremenskim prilikama kakve nas očekuju do 20. jula.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10°C, Ivan Sedlo 15, Drvar 16, Livno, Široki Brijeg i Sokolac 17, Bugojno i Sarajevo 18, Sanski Most i Tuzla 19, Banja Luka, Bihać, Zenica i Zvornik 20, Gradačac i Trebinje 21, Stolac 22, Mostar i Neum 24°C.

Meterolozi javljaju da će se razdoblje promjenjivih i nestabilnih vremenskih prilika nastaviti i u petak (danas), kada se u Bosni mogući popodnevni lokalni pljuskovi i grmljavina.

Za dane vikenda kao i tokom sljedeće sedmice u Bosni i Hercegovini se očekuju stabilne vremenske prilike, a izgledan je porast temperature zraka. Maksimalne temperature zraka bit će od utorka (11.07.) iznad prosječnih za ovo doba godine.

Čitaj još:   EKSPLOZIJA u centru grada: Detonacija izbacila FRIŽIDER na ulicu, dim se širio cijelim gradom... (foto)

Vrućina i pojačan osjećaj sparine mogli bi uticati na pogoršanje biometeoroloških prilika

Jutarnje temperature zraka varirat će od 11 do 16 u Bosni, na jugu Hercegovine do 20 stepeni.

Najviše dnevne temperature pretežno između 27 i 32 stepena, u Hercegovini lokalno i do 34 stepena Celzijusovih. Od srijede maksimalne očekivane temperature u Bosni do 35, a u Hercegovini i do 38 stepeni.

petak 07.07.2023. godine
Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti u zapadnoj Bosni i dijelu Hercegovine. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati većih problema u prvom dijelu dana, sa poslijepodnevnim satima poželjno je reducirati aktivnosti. U centralnoj i istočnoj Bosni, lokalni pljuskovi mogli bi remetiti osjet ugode. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti i promjene raspoloženja. Sa noćnim satima, opšta slika bi se trebala dodatno proljepšati u cijeloj zemlji.

U periodu od 14.07. pa do kraja prognoznog perioda – 20. jula – zadržat će se stabilno vrijeme. Mogućnost za pojavu kiše u Bosni je mala. Zadržat će se natprosječne temperature uz izgledne pojave tropskih noći u Hercegovini i na sjeveru Bosne.

Čitaj još:   "POSTAO SI MLAKONJA, MLITAV TI JE": Maja udarila na Janjuševu muškost a onda otišla kod Čorbe... (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more