IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Svečani prijem predsjednika povodom Dana državnosti: JAKOV i MILENA Milatovići, o značaju 13. jula govorio predsjednik Crne Gore, ali i njegova supruga… (foto, video)

Ta dva datuma su simbioza slobode i prkosa. Ne postoji važniji datum za naš narod od ovog koji je povod okupljanja- istakao je JAKOV Milatović…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 12. VII. 2022… 21: 38… Svečani prijem predsjednika povodom Dana državnosti: JAKOV i MILENA Milatovići, o značaju 13. jula govorio predsjednik Crne Gore, ali i njegova supruga… (foto, video)

Ovaj dan je povezan sa dva najznačajnija datuma u nasoj istoriji, prvi kada je Crna Gora dobila priznanje kao nezavisna država, kao i sa trinaestojulskim ustankom koji je bio prvi masovni antifašistički ustanak u porobljenoj Evropi, kazao je predsjednik Jakov Milatović na svečanom prijemu povodom Dana državnosti 13. jula.

Kako je kazao, luča nepokornosti “nikada nije ugašena na ovom našem kršu”.

-Ta dva datuma su simbioza slobode i prkosa. Ne postoji važniji datum za naš narod od ovog koji je povod okupljanja- istakao je Milatović.

Čitaj još:   OTKRIVEN ULCINJSKI ANONIMNI "BOMBAŠ": Zašto neće odgovarati...

Raduje se, kako je kazao, što su danas ovdje i što bez obzira na naciju i vjeru mogu poslati poruku da bez slobodne i antifašističke Crne Gore nema veće vrijednosti.

-Sjećajuci se žrtve predaka ostaje nam lakši dio posla, da u miru nastavimo da izgrađujemo našu Crnu Goru- poručio je.

BONUS VIDEO: Svečani prijem povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more