IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UZNEMIRUJUĆE PORUKE IZ SREBRENICE: Ispred pravoslavne crkve priređen koncert, provokativne pjesme odjekuju gradom… (foto, video)

Puštaju se putem razglasa nacionalističke i druge pjesme, a prema informacijama N1, muzika je glasna kao nikada ranije…

SREBRENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 12. VII. 2022… 00: 08… UZNEMIRUJUĆE PORUKE IZ SREBRENICE: Ispred pravoslavne crkve priređen koncert, provokativne pjesme odjekuju gradom… (foto, video)

Sramne i ujedno zastrašujuće scene dolaze večeras iz Srebrenice...

Danas je u Srebrenici, u Memorijalnom centru Potočari, klanjana dženaza i obavljen ukop 30 žrtava srebreničkog genocida.

Nakon što je danas obilježena 28. godišnjica genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, ispred pravoslavne crkve u Srebrenici trenutno se održava koncert.

Kako javlja reporter portala Klix.ba sa mjesta događaja, koncert se održava u blizini crkve u centru grada, a muzika je veoma glasna i u najmanju ruku neprimjerena današnjem obilježavanju godišnjice genocida u ovom gradu.

Kako su na Tviteru napisale Majke Srebrenice, centrom tog grada odzvanjaju pjesme “Veseli se srpski rode” i “ Ne volim te Alija”.

Klix.ba piše i da se mnogi lokalni Srbi bune zbog održavanja koncerta na današnji dan rekavši da nije u redu da se provocira i dodajući da nije primjereno i zbog toga što se sjutra obilježava godišnjica stradanja Srba na obim prostorima.

Čitaj još:   Vic dana DVIJE Plavuše ispod tuša...

Koncert je dio manifestacije “Petrovdanski dani Srebrenice 2023.” koja se organizuje u znak sjećanja na stradanje Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca.

BONUS VIDEO: PROVOKACIJE U SREBRENICI SAMO NEKOLIKO SATI OD UKOPA ŽRTAVA GENOCIDA!

Podsjećamo, u Federaciji BiH je danas Dan žalosti, ali to nije slučaj sa entitetom Republika Srpska. Razlog zašto 11. jul nije proglašen danom žalosti na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine je taj što Vijeće ministara BiH nije postiglo konsenzus o ovom pitanju, iako je na posljednjoj sjednici ministar odbrane BiH Zukan Helez stavio ovaj prijedlog na dnevni red.

BONUS VIDEO: Potočari: Klanjana dženaza i obavljen ukop za 30 žrtava genocida

izvor Vijesti.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more