IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRUHUNAC TOPLINSKOG UDARA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas prijepodne pretežno oblačno… Evo kakvo vrijeme nas očekuje za vikend…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 14. VII. 2022… 09: 38… VRUHUNAC TOPLINSKOG UDARA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas će u Bosni biti više oblačnosti prijepodne. Sunčanije u drugom dijelu dana.

U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 37 stepeni.

Dugotrajni period natprosječnih temperatura zraka nepovoljno djeluje na osjetljiviji dio populacije, hronične bolesnike, trudnice, starije osobe i djecu. Moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti, u noći problemi sa snom.

Neophodno je maksimalno se prilagoditi aktuelnim vremenskim prilikama, reducirati boravke na otvorenom i duže izlaganje suncu, pridržavati se uputa nadležnih službi. Planirane aktivnosti trebali bi provoditi u jutarnjim satima, s obzirom na to da će temperature zraka i UV indeks vrlo brzo dostići visoke vrijednosti.

petak 14.07.2023. godine
Jutarnji sati biće nešto ugodniji, sa odmicanjem dana je, usljed brzog porasta temperatura i sparnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće jačanje tegobe već tokom prijepodneva. Preporučljivo je suzdržavati se od težih aktivnosti. Također, neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, uz pridržavanje uputa nadležnih savjetodavnih službi. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti, dekoncentracije. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Čitaj još:   UHAPŠENI NAČELNIK SA VMA- Osumnjičen da je primao mito, sada završio IZA REŠETAKA

subota 15.07.2023. godine
Dugotrajni period natprosječnih temperatura zraka nepovoljno djeluje na osjetljiviji dio populacije, hronične bolesnike, trudnice, starije osobe i djecu. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti, u noći problemi sa snom. Neophodno je maksimalno se prilagoditi aktuelnim vremenskim prilikama, reducirati boravke na otvorenom i duže izlaganje suncu, pridržavati se uputa nadležnih službi. Planirane aktivnosti trebali bi provoditi u jutarnjim satima, obzirom da će temperature zraka i UV indeks vrlo brzo dostići visoke vrijednosti.

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38 stepeni…

U nedjelju će također biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni C…

Čitaj još:   "IZDAJNIČE...": Vučiću dobacivali za vrijeme govora, odreagovao i nije mu bilo prijatno na Sajmu šljiva... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more