IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STVARNOST ILI ISTINA- U SELENDRAMA MASKIRNE UNIFORME NISU SKINULI OD ‘92: Na Palama i Ravnoj Romaniji postavljeni bilbordi podrške… (foto, video)

Na tim istim ili na njima piše- “Podrška za brata, tvoja Romanija/ Pale”…

BANJA LUKA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 16. VII. 2022… 13: 38… STVARNOST ILI ISTINA- U SELENDRAMA MASKIRNE UNIFORME NISU SKINULI OD ‘92: Na Palama i Ravnoj Romaniji postavljeni bilbordi podrške… (foto, video)

Na Palama te na Romaniji je postavljen bilbord podrške Aleksandru Vulinu koji se odnedavno našao na američkoj crnoj listi. SAD su mu naime uvele sankcije zbog trgovine drogom i oružjem.

Međutim, u Srbiji ne žele prihvatiti činjenicu da Amerikanci Vulina, njihovog šefa obavještajne agencije (BIA), smatraju kriminalcem pa skupljaju potpise podrške.

To nije zaobišlo ni istočni dio BiH, odnosno RS-a, s obzirom na to da su na Ravnoj Romaniji i na Palama postavljeni bilbordi podrške. To je za Klix.ba potvrdio načelnik Pala Boško Jugović ističući da trenutno ne zna više detalja o postavljanju bilborda.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 6. februar 2020. godine

Na njima piše: “Podrška za brata, tvoja Romanija/Pale”, a u pozadini je lijevo Vulin i desno srpska trobojka sa grbom.

Ovakvi bilbordi podrške nisu rijetkost u RS-u, podsjetimo da su slični postavljani i kao podrška Miloradu Dodiku.

Srbija inače smatra da je Vulin završio na američkoj crnoj listi zbog toga što Srbija nije uvela sankcije Rusiji uprkos tome što su Amerikanci naveli konkretnije razloge. Tužilaštvo Srbije je kazalo da će od SAD-a zatražiti dokaze, međutim odgovor nije realno očekivati s obzirom na to da je riječ o informacijama kojima raspolaže OFAC u svrhe SAD- a.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more