IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA VREMENA NE OBEĆAVA: Stiže osvježenje, u noći sa srijede na četvrtak pljuskovi a onda novi preokret… (foto)

U centralnim i sjevernim područjima naše zemlje mogući su pljuskovi, lokalno praćeni grmljavinom, a nije isključena i pojava grada. Izraženije vremenske nepogode najizglednije su u srijedu i četvrtak…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18. VII. 2022… 09: 25… PROGNOZA VREMENA NE OBEĆAVA: Stiže osvježenje, u noći sa srijede na četvrtak pljuskovi a onda novi preokret… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 39 C…

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu.

Vjetar danas slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 39.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34 stepena.

utorak 18.07.2023. godine
Jutarnji sati će biti malo ugodniji, u nastavku će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput malaksalosti, promjene raspoloženja, glavobolje. Poželjno je maksimalno reducirati kretanje na otvorenom, izbjegavati duže zadržavanje na suncu jer će vrijednosti UV indeksa biti vrlo visoke, konzumirati dovoljno tečnosti, ograničiti fizičke aktivnosti, te se pridržavati preporuka nadležnih službi.

U srijedu veći dio dana će preovladavati pretežno sunčano i vruće. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jači pljuskovi su najizgledniji tokom noći na četvrtak u sjevernim područjima Bosne.

Čitaj još:   Vučić: MINISTRA ne dam, ubijte me jednom i olakšajte mi... (foto)

Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 26. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni.

U Bosni u četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jači pljuskovi se očekuju u jutarnjim satima, s tim što slabijih lokalnih pljuskova može biti veći dio dana. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini i jugozapadu Bosne jugozapadnog smjera.

U većem dijelu Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32 , na jugu zemlje od 34 do 38 stepeni.

U petak u Bosni umjerena naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18 stepeni, na jugu zemlje od 21 do 25. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepena, na jugu zemlje od 34 do 37 C.

Čitaj još:   DRAMA I UŽAS U CRNOJ GORI: DRITAN hapsi Milove ljude, najavio da će ih biti još...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more