IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOŠNJAČKA STRANKA iznenađena odnosom MILOJKA Spajića… (foto, video)

U Bošnjačkoj stranci nisu zadovoljni načinom na koji potencijalni mandatar i lider PES- a Milojko Spajić vidi učešće Bošnjačke stranke u 44. Vladi, nezvanično saznaje CdM od izvora u BS- u…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 19. VII. 2022… 00: 25… BOŠNJAČKA STRANKA iznenađena odnosom MILOJKA Spajića… (foto, video)

Kako saznaje CdM, u BS- u su iznenađeni porukama Spajića tokom neformalnih razgovora, imajući u vidu da je BS jedina partija koja je dobila podršku iz Brisela u susret parlamentarnim izborima, što je potvrda međunarodnog kredibiliteta ove partije.

Ključni razlog za nezadovoljstvo je, kako kaže izvor CdM- a, što se Bošnjačka stranka želi i dalje držati van magistralnih političkih tokova, čime se Bošnjacima u Crnoj Gori šalje poruka da su građani drugog reda i da njihovi glasovi ne vrijede kao glasovi drugih građana.

Izvori iz Bošnjacke stranke, kažu, da ta partija želi da aktivno učestvuje u kreiranju državne politike sa nivoa vlasti sa kojeg se odlučuje o tim pitanjima.

Čitaj još:   OBRT U SLUČAJU PALJENJA AUTOBUSA PUNOG SRPSKIH PUTNIKA: Javila se putnica tvrdi, kriju pravu istinu, vozač nije nikakav HEROJ...

“Borba za multietničku Crnu Goru je teška, ali nećemo odustati od naše višegodišnje borbe da Bošnjaci treba da budu ravnopravni sa drugim narodima“, poručuju izvori CdM- a iz ove partije.

Prema saznjanima CdM- a BS je željela resor vanjskih poslova ali je to odbijeno jer navodno to ne bi podržali organi Evrope sad.

Prvobitno je BS- u PES opredijelio resor odbrane  ali je to povukao.

Treba istaći, da kako je CdM objavio, Spajić je Demokratama ponudio ciijeli sistem sektora bezbjednosti.

U međuvremenu CIVIS, Ujedinjena Crna Gora, Novska lista i Alternativa, koji su na izborima 11. juna bili na listi PES-a, su nezadovoljni odnosom prema njima, i najavljaju formiranje posebnog kluba,  i tražili bi dva ministarstva. (Miraš Dušević)

BONUS VIDEO: PES: Bit ćemo glavni konstituent Vlade, Milojko Spajić novi premijer

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more