IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MAJ NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Prvo ide ljepše vrijeme u dane vikenda, a šta nas očekuje do kraja mjeseca… (foto)

Mada će se povećati naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj i uzrokovati uglavnom lošije raspoloženje kod većine ljudi, uz povremene sunčane periode ipak će se ublažiti negativni efekti…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 19, 05. 2024… 10: 12… MAJ NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Prvo ide ljepše vrijeme u dane vikenda, a šta nas očekuje do kraja mjeseca… (foto)

Atmosfera iznad Regije Jugoistoka Evrope nije stabilna.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini. Do kraja dana, u većem dijelu zemlje razvedravanje. Dnevna temperatura će biti od 17 do 22, na jugu do 26 stepeni.

Vjerovatno da će se za dane vikenda i većim dijelom naredne sedmice nastaviti razdoblje promjenjivih vremenskih prilika. Promjenjiva oblačnost, moguća kiša ili kraći pljusak praćen grmljavinom negativno će se odraziti na aktivnosti na otvorenom. Neće biti izraženije promjene temperature zraka. Jutarnju svježinu i izostanak visokih temperatura, remetiće povišen osječaj vlage i sparine.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će u Bosni povećana naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj i uzrokovati uglavnom lošije raspoloženje kod većine ljudi, uz povremene sunčane periode ipak će se ublažiti negativni efekti. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Čitaj još:   Andrej NIKOLAIDIS: “Kilogram najgoreg sira košta 12 eura, šta je tu održivo, a šta razvoj?” (foto)

Minimalne temperature zraka od nedjelje varirat će između 8°C i 13°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 15°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 18°C i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.

U periodu od 16. do 18. maja izraženije vremenske nestabilnosti s više padavina moguće su u Hercegovini i u jugozapadnoj Bosni. Od 19. maja do kraja mjeseca izgledna je postepena stabilizacija vremenskih prilika.

Jutarnja temperatura uglavnom između 7°C i 12°C u Bosni, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 14°C do 18°C, u Hercegovini do 22°C.

U subotu će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 13, na jugu do 15, dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U nedjelju će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 13, na jugu do 15, dnevna od 20 do 26 stepeni C…

Čitaj još:   Na mobilne telefone građana , stigao SMS sa ALARMANTNIM PODATKOM ... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more