IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OLUJA RAZARA SRBIJU: Pao kran na Novom Beogradu, zatvoren aerodrom, spašeno 15 ljudi, krovovi lete sa kuća, drveće pada po automobilima… (foto, video)

Jako nevreme pogodilo Srbiju, spaseno 15 ljudi, aerodrom bio privremeno zatvoren, dijelovi SRBIJE bez struje…

BEODRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 20. VII. 2022… 00: 45… OLUJA RAZARA SRBIJU: Pao kran na Novom Beogradu, zatvoren aerodrom, spašeno 15 ljudi, krovovi lete sa kuća, drveće pada po automobilima… (foto, video)

Nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, jakom kišom i grmljavinom stiglo je večeras u Srbiju…

Nevrijeme praćeno snažnim vetrom, jakom kišom i grmljavinom pogodilo je večeras Srbiju, zbog čega je privremeno bio zatvoren i aerodrom „Nikola Tesla“, dijelovi Srbije su bez električne energije, a oluja je napravila štetu u više mjesta.

Prema poslednjoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda konvektivna oblačnost koja uslovljava jake pljuskove sa grmljavinom i jakim vetrom premeštaće se narednih sat do dva sa juga Banata, centralne, istočne i jugoistočne Srbije dalje na istok, prema Bugarskoj i Rumuniji.

Jak vjetar je u Beogradu obarao drveće, na jednom gradilištu na Novom Beogradu su se srušila dva krana, a pojedini dijelovi grada– Banovo brdo, Žarkovo i Zvezdara ostali su bez struje.

Jako nevrijeme praćeno olujnim vetrom i kišom pogodilo je više gradova u Srbiji. U Novi Sad nevrijeme je stiglo nešto poslije 19 sati, javlja RTS.

Čitaj još:   AMER Smailović: Nećemo dati blanko podršku Otvorenom Balkanu, Crna Gora mora voditi računa o svojim interesima... (foto, video)

Nevrijeme je pogodilo i Loznicu, Šabac, Šid, Sremsku Mitrovicu, Bačku Palanku. Na društvenim mrežema šire se snimci snažne oluje koja je zahvatila Srbiju.

Republički hidrometeorološki zavod prethodno je upozorio da jako nevrijeme praćeno grmljavinom koje je zahvatilo Hrvatsku, BiH stiže i u Srbiju.

Najviši, crveni stepen upozorenja izdat je najprije za Srem, Mačvu i Donje Podrinje, odakle će se preko juga Vojvodine, zapadne Srbije, Šumadije i Beograda premještati brzo na istok.

Zatvoren aerodrom u Beogradu

Uslijed izrazito nepovoljnih vremenskih uslova večeras u Beogradu došlo je do privremenog zatvaranja beogradskog aerodroma, zbog čega je moguće da će doći do preusmjeravanja pojedinih letova na alternativne aerodrome, kašnjenja, potencijalno i otkazivanja pojedinih letova koji su planirani tokom večeri i noći.

U Novom Sadu i Bačkoj Palanci oboreno drveće, kod Inđije prevrnut kamion

Na društvenim mrežama dijele se snimci i fotografije iz Novog Sada i Bačke Palanke, gdje je u oba grada na više mjesta oboreno drveće uslijed jakih udara vjetra.

BONUS VIDEO: NevrIJeme u Srbiji… 

Čitaj još:   NE ZAVARAVAJMO SE! O drugom krugu Predsjedničkih izbora u Crnoj Gori iz PSIHOLOŠKOG UGLA... (foto)

izvor Danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more