IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS- GRMI, PUŠE, PADA, SVE DO…: Sunčano i toplo, očekuju se i pljuskovi, šta nas čeka u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas djelomično vedro i nestabilno vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, četvrtak, 20. VII. 2022… 10: 45… VRIJEME DANAS- GRMI, PUŠE, PADA, SVE DO…: Sunčano i toplo, očekuju se i pljuskovi, šta nas čeka u narednih nekoliko dana… (foto)

Jače grmljavinsko nevrijeme se očekuje u jutarnjim satima, s tim što lokalnih pljuskova može biti veći dio dana. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka do 24°C, a dnevna do 38°C.

Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini i jugozapadu Bosne jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena, na jugu zemlje od 34 do 38 stepeni C…

Prolazni pljuskovi su mogući od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17 stepeni C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stepena – stoji u prognozi FHMZ- a.

Što se tiče Sarajeva, FHMZ najavljuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Čitaj još:   I zvanično RAZVEDENI: ZILHA i EDO Fetić okončali brak na sudu

četvrtak, 20.07.2023. godine
Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Visoke temperature tokom noći, lošiji san i nemogućnost adekvatnog odmora, dodatno će praviti problem osjetljivim osobama. Nakon relativno svježijih jutarnjih sati, sa porastom temperatura su kod hroničnih bolesnika moguće pojačane tegobe u vidu iscrpljenosti, glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Poželjno je planirane aktivnosti prilagoditi jutarnjim satima, te provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U petak u Bosni djelomično vedro. U drugom dijelu dana širom Bosne se očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 24°C, a dnevna do 38°C.

U subotu nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom širom zemlje. Bez padavina na jugu. U Hercegovini umjereno jako jugo. Jutarnja temperatura zraka do 24°C, a dnevna do 35°C.

U nedjelju u Bosni više oblačnosti prijepodne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 23°C, a dnevna između 28 i 35°C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more