IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nevrijeme opet zahvatilo region- OLUJA ČUPALA STABLA U SARAJEVU: Na Otoci vjetar oborio i stub rasvjete, drvo palo na cestu u Alipašinoj ulici… (foto, video)

Nevrijeme koje je stiglo u glavni grad BiH napravilo je dosta materijalne štete.,,

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 22. VII. 2022… 01: 25… Nevrijeme opet zahvatilo region- OLUJA ČUPALA STABLA U SARAJEVU: Na Otoci vjetar oborio i stub rasvjete, drvo palo na cestu u Alipašinoj ulici… (foto, video)

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom i kišom zahvatilo je u popodnevnim časovima sjever Bosne i Hercegovine, a u Banjaluci je vjetar srušio nekoliko stabala i grana, javlja Anadolu.

U Prijedoru, Novom Gradu i drugim gradovima padao je grad, a zbog jakog vjetar zabilježeni su i nestanci struje.

Nevrijeme je danas krenulo iz Italije, a zatim je preko Slovenije i Hrvatske došlo u Bosnu i Hercegovinu, nakon koje je zahvatilo i Srbiju.

U Zagrebu je vjetar polomio stabla i izazvalo haos u prometu, a slično stanje je bilo je i u drugim hrvatskim županijama. U Istri je povrijeđeno pet osoba.

Superćelijska oluja pogodila je oko 19.45 Novi Sad i ponovo prouzrokovala veliku štetu. I u gradu i u okolnim naseljima olujni vjetar velike siline nosio je krovove, rušio i lomio drveće, te rušio konstrukcije.

Pola sata prvog naleta, superćelijska oluja zakrčila je drumove raznim šutom koji je ostavila na svom pohodu. Pošto se još nije smirila, teško je utvrditi razmjere štete, iako mnogi tvrde da je po intenzitetu bila jača nego ona prije dva dana koja je u Novom Sadu i okolini isto prouzrokovala veliku štetu na objektima i oštetila veliki broj stabala.

Čitaj još:   DANAS, ARLAUČE I DODIKOV SAVJETNIK: „Treći entitet već postoji u BiH, a Bošnjaci su zarobljenici…“!

Nevrijeme koje je stiglo u glavni grad BiH napravilo je dosta materijalne štete.

U ulici Džemala Bijedića na Otoci, kod depoa GRAS-a stablo je palo na stub ulične rasvjete te je saobraćajnica blokirana.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Hayat.ba su kazali da je stablo palo oko 22 sata i da su nadležne službe obaviještene.

Iz Civilne zaštite Kantona Sarajevo za Hayat.ba su kazali da im je prijavljeno da se srušilo i stablo na saobraćajnicu u ulici Alipašina.

  • Desna saobraćajna traka iz pravca Vogošće je zatvorena za saobraćaj– rekli su nam.

Stablo je polomljeno i u naselju Hrasno te se otežano odvija saobraćaj.

BONUS VIDEO; STRAŠNO NEVRIJEME POGODILO BH. GRAD: I KANALIZACIJA SE IZLIJEVA PO ULICAMA

izvor Hayat/ agencije AA

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ: “Prva sljedeća članica EU će biti Crna Gora, a Zapadni Balkan ...” (foto i video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more