IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FUKUOKI: ,,Ajkule“ znaju kako sa “GRCIMA”- olimpijskim vicešampionom- živimo san o Parizu… (foto, video)

Crna Gora danas igra sa Grčkom u Japanu, za polufinale Svjetskog prvenstva…

FUKUOKI: Svijet, Sport, vijesti, utorak, 25. VII. 2022… 00: 25… FUKUOKI: ,,Ajkule“ znaju kako sa “GRCIMA”- olimpijskim vicešampionom- živimo san o Parizu… (foto, video)

San o Parizu traje, malo je i bliži nakon pobjede nad Hrvatskom, a danas protiv Grčke, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, ,,ajkule“ bi mogle da naprave još jedan, krupan korak ka velikom cilju.

Naši vaterpolo reprezentativci su u dobroj poziciji pred duel sa nezgodnim rivalom i u znatno boljem stanju nakon poraza u grupnoj fazi od Španije i Srbije. Motivisani su, psihološki stabilni, sa željom da pređu prepreku na koju se čeka od 2013. godine. Tada je naš tim posljednje put prešao magičnu četvrtfinalnu liniju kada je i stigao do srebrnog odličja.

– Ne smijemo da zaboravimo da su Grci aktuelni olimpijski vicešampioni. Imaju izuzetne pojedince, kao i izuzetne mlade igrače. Radi se o veoma ozbiljnoj ekipi – kazao je Dušan Matković.

Dobro se sjećaju naši igrači ubjedljivog poraza od Grčke (10: 4) na Olimpijskim igrama u Japanu. Sada znaju kako mogu, kako moraju…

Čitaj još:   NEDA, ŽIVJELA JE U TIŠINI I OTIŠLA TIHO": Bila je sama ne zna se da li je ko obilazio" ... (foto)

– Želimo utakmicu da otvorimo što boljim plivanjem, da nametnemo naš ritam i našu brzu igru. Ako to uspijemo imaćemo dobre šanse da pobijedimo.

Upravo je Matković, u velikoj pobjedi nad Hrvatskom u osmini finala, pokazao kakav je golgeter. ,,Ajkule“ su u tom meču i odbranbeno bile na nivou koji obećava lijepe stvari u Japanu.

– Meč sa Hrvatskom je bio emotivni rolerkoster, ponosan sam na ekipu, posebno zbog vjere u pobjedu koja je bila na nevjerovatnom nivou. Prekinuli smo seriju teških poraza i nadam se da će to da nam da krila da u naredne utakmice uđemo što jače i bolje- istakao je Dušan Matković.

BONUS VIDEO: Vladimir Gojković poslije pobjede nad Hrvatskom i plasmana u 1/4 finale – Svjetsko prvenstvo 2023

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more