IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRMIĆE, SIJEVAĆE, A BIĆE I OLUJA: Danas sunčano, narednih dana nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom… (foto)

Poslijepodne pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Poslijepodne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, a dnevna od 32 do 38° C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti utorak, 25. VII. 2022… 08: 22…GRMIĆE, SIJEVAĆE, A BIĆE I OLUJA: Danas sunčano, narednih dana nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom… (foto)

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme, u nekim dijelovima s pljuskovima i grmljavinom i temperaturama do 38 stepeni Celzijusa, javlja Anadolu.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano i vruće vrijeme. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 stepeni.

“U utorak sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi i grmljavina su mogući u sjevernim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru zemlje do 28, a dnevna od 32 do 38 stepeni.

utorak, 25.07.2023. godine
Biometeorološke prilike su nepovoljne. Vrućina i natprosječne temperature zraka remetiće opštu sliku tokom cijelog dana. Preporučljivo je maksimalno reducirati boravak na otvorenom i izlaganje jačim naporima. Planirane aktivnosti trebalo bi provoditi u jutarnjim satima, poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem i konzumirati dovoljno tečnosti. U noćnim satima mogući su problemi sa snom, usljed nedostatka svježine.

Čitaj još:   DANAS Sunčano, narednih dana temperatura i do 21° C... (foto)

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sjeveroistočnim, istočnim i djelimično centralnim područjima Bosne očekuje se jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnijim padavinama, jakim udarima vjetra, lokalno i gradom. Prema kraju dana postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake.

Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 30 stepeni.

U četvrtak pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 32 stepena C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more