IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAGLA PROMJENA VREMENA: Kiša i osjetan pad temperature, sve do… (foto)

Izgledni su i obilniji pljuskovi. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. Jutarnja temperatura zraka između 13 i 18°C, a dnevna između 19 i 32°C.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 26. VII. 2022… 09: 22… NAGLA PROMJENA VREMENA: Kiša i osjetan pad temperature, sve do… (foto)

18.08.2020., Rijeka – Ljetni pljusak na Korzu. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa prolaznim lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od 30 do 33. U Sarajevu djelimično vedro. Prolazni pljuskovi su mogući prijepodne i sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

srijeda, 26.07.2023. godine
Mada će preovladavati nestabilne vremenske prilike uz povećanu naoblaku i kišu, osvježenje u vidu osjetno nižih temperatura zraka pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod meteoropata i hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Pri tome je, zbog nagle promjene biometeoroloških prilika, ipak poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

četvrtak, 27.07.2023. godine
Nakon osjetno svježijeg jutra, kada je poželjno biti oprezniji i prikladno se odjenuti prilikom boravka na otvorenom, u nastavku dana će biti ugodnije, uz stabilnije vrijeme i temperature zraka koje će dostizati umjerene vrijednosti. Većina populacije trebala bi osjetiti olakšanje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti.

Čitaj još:   UŽAS: Troje DJECE poginulo u eksploziji plina...

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena C…

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

U nedjelju u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano prijepodne. U poslijepodnevnim i večernjim satima širom Bosne su mogući jači lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 C…

Čitaj još:   SRCE DA PREPUKNE: Ispod ruševina pronađena tijela majke Leyle (36), i troje djece djece- Ahmet (12), Sinemis (9) i Belis Ipek (2) u HATAYU... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more