IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- DISCIPLINSKI POSTUPAK ZAVRŠEN: NAJSTROŽIJE MJERE za Sarajevske studentice, veličale Mladića i ratne zločine, isključene sa studija… (foto, video)

Fakultet za kriminalistiku, kriminolkogiju i sigurnosne studije saopćio je da je Disciplinska komisija za disciplinsku odgovornost studenata okončala postupak utvrđivanja odgovornosti Valentine Vujičić i Slađane Todić.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 26. VII. 2023… 18: 22… SARAJEVO- DISCIPLINSKI POSTUPAK ZAVRŠEN: NAJSTROŽIJE MJERE za Sarajevske studentice, veličale Mladića i ratne zločine, isključene sa studija… (foto, video)

BONUS VIDEO: Suze razočaranih studenata Kriminalistike: Ispijale su kafe s nama, učile smo skupa…

Disciplinska komisija izrekla je najstrožiju disciplinsku mjeru propisanu odredbama Statuta UNSA, a to je isključenje sa studija u trajanju od tri akademske godine

Fakultet za kriminalistiku navodi u saopćenju, Disciplinska komisija izrekla je najstrožiju disciplinsku mjeru propisanu odredbama Statuta UNSA, a to je isključenje sa studija u trajanju od tri akademske godine u skladu sa utvrđenom težom povredom discipline ponašanja i to grubog narušavanja ugleda UNSA i Fakulteta za kriminalistiku.

Kako se navodi u saopćenju, Disciplinska komisija izrekla je najstrožiju disciplinsku mjeru propisanu odredbama Statuta UNSA, a to je isključenje sa studija u trajanju od tri akademske godine u skladu sa utvrđenom težom povredom discipline ponašanja i to grubog narušavanja ugleda UNSA i Fakulteta za kriminalistiku.

Čitaj još:   VRIJEME SE MIJENJA, S LOŠEGA NA GORE: Sunčano, podne pljuskovi i grmljavina, kada i gdje i koliko će padati narednih nekoliko dana... (foto)

– U nadi da će ovakva odluka, kako je to, između ostalog, u detaljnom obrazloženju odluke navela Disciplinska komisija, imati i preventivni karakter, koristim priliku da ovim putem pozovem sve studente Univerziteta u Sarajevu da se u svim oblicima svojih javnih izražaja (komunikacija in vivo, putem društvenih mreža, onine platformi, medija i sl.) suzdrže od korištenja govora mržnje, uvredljivog, seksističkog i diskriminatornog govora, jezika podjela i drugih srodnih narativa vodeći računa o pozitivnopravnim propisima, njihovom ličnom ugledu i ugledu Univerziteta kao dalekosežnim štetnim posljedicama koje ove vrste narativa imaju u našem društvu – navodi se u saopćenju koje potpisuje dekan Jasmin Ahić.

BONUS VIDEO: Studenti iz Srbije ogorčeni stipendiranjem veličanja Mladića

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more