IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOJKO Spajić: Zapadne političare mi ne interesujemo– siromašna smo zemlja na periferiji Evrope… (foto, video)

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić kazao je da Crna Gora nije u dobroj poziciji što se tiče pristupanja Evropskoj uniji.

“Iz perspektive EU mi nemamo šta da im ponudimo. Mi smo jedna siromašna zemlja na periferiji Evrope, mala zemlja. Oni će iz neke kurtoazije da nam kažu– vi imate lijepu prirodu, imate ovo, imate ono, a u stvari ne misle to. Oni svi imaju lijepe zemlje i tako dalje”, naveo je Spajić.

Kako dodaje– njih mi ne interesujemo.

“Kad god dođu na Zapadni Balkan, ti političari sa Zapada, oni obilaze šest zemalja i Crna Gora je uvijek na kraju”, kazao je Spsjić u podkastu “Diskriminacija”.

Ova Spajićeva izjava pokrenula je lavinu komentara na društvenim mrežama, posebno iz perspektive nekoga ko pretenduje na premijersku poziciju i do sada je mnogo puta govorio o tome da je Crna Gora prva sljedeća članica EU.

Čitaj još:   „EVROPA SAD“ pred raskolom: Vlada još na čekanju... (foto)

Kao ministar finansija je u Briselu 2021. godine govorio da je Crna Gora najnaprednija u pregovorima sa EU, pa se čak 2025. godina pominjala kao godina kada je izvjesno pristupanje Crne Gore EU.

Takođe, građani komentarišu da je ironija što lider pokreta koji se zove Evropa sad govori o tome da Crna Gora nije u dobroj poziciji na putu ka EU.

Miraš Dušević

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more