IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Koalicija Zajedno”- Đukanović: Opozicija će reagovati tek nakon što Vlada bude formirana… (foto, video)

Politička analitičarka Nikoleta Đukanović smatra da će opozcija reagovati tek nakon što Vlada bude formirana.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 29. VII. 2022… 20: 45… “Koalicija Zajedno”- Đukanović: Opozicija će reagovati tek nakon što Vlada bude formirana… (foto, video)

Koalicija Zajedno, iako druga po brojnosti poslanika u Skupštini Crne Gore, ne učestvuje u pregovorima o formiranju nove vlade, a čini se da ih ta tema mnogo i ne zanima.

Partije koje čine tu koaliciju mogle bi, shodno broju poslaničkih mjesta, voditi paralelne pregovore o formiranju skupštinske većine, ali su, kako se čini, opet izabrale strategiju čekanja.

Diplomatski krugovi u Crnoj Gori pitaju se gdje je crnogorska opozicija nestala, a predstavnici tih parija odbijaju da odgovore na naša pitanja zašto je to tako.

Politička analitičarka Nikoleta Đukanović smatra da će opozcija reagovati tek nakon što Vlada bude formirana.

Iako su na parlamentanim izborima u aprilu osvojili tri poslanička mjesta manje od pobjednika – Pokreta Evropa sad, opozcione partije okupljene oko DPS-a biraju da se ne oglašavaju kada je riječ o formiranju nove Vlade.

To brine i diplomatsku zajednicu koja se, prema riječima diplomate i predsjednika CHO- a Midoraga Vlahovića, pita gdje je opzicija u novonastaloj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

On je istakao da Crnoj Gori treba „vlada u sjenci“, ali da za njeno formiranje, kako ističe, u opozcionim redovima nema dovoljno odgovornosti ni ozbiljnosti.

Čitaj još:   SABLASNO: Prizor septičke jame u kojoj su sakrivene tri žrtve... (foto)

„Meni je potpuno ostalo nejasno zašto u posljednje tri godine opozcione strukture u Crnoj Gori nisu formirale vladu u sjenci. To mi je misteriozno. Ja sam davao predloge i naravno da ne mislim na sebe čak sam i našao koga bih ja predložio za ministra vanjskh poslova u sjenci…

Čovjeka čije su sposobnosti, organizacione i neke druge menadžerske, jer je danas to potrebno da se razmišlja na jedan način efikasan kako će neke stvari da se završe“, navodi Vlahović.

Politička analitičarka Nikoleta Đukanović napominje da su pobjednici parlamentarnih izbora u startu za nepožene proglasili DPS i URU.

„S’ druge strane, smatram da DPS i SD vrlo vješto čekaju ili očekuju kompleksnost tog procesa i čekaju njihov rezultat, u smislu da li će zaista pokazati koliko većina koja se formirala neće biti adekvatna za dalje reforme i koliko će to možda njima i njihovom biračkom tijelu u budućnosti više odgovarati“, smatra Đukanović.

Đukanović je istakla da pregovore o sastavu Vlade diktira lider PES- a Milojko Spajić, ali da te taj proces zakomplikovao te da predugo traje. Ona je zaključila da su pobjednici izbora više posvećeni broju i raspodjeli ministarstava nego formiranju stabilne vlade.

Čitaj još:   ČIME JE ŠEF SPO ZADUŽIO DEMOKRATE: Šukovićeve afere ne interesuju Šaranovića i Bečića... (foto)

Gradska RTV je pokušala da dobije odgovore od predstavnika DPS- a i SD- a, ali su i na naša pitanja odlučili da ćute.

BONUS VIDEO: Dnevnik 24.07.2023.

IZVOR Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more