IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RANKO Đonović: Trgovina oko mjesta predsjednika Skupštine, ili mogući novi prijevremeni izbori… (foto, video)

Mjesta u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti neće biti raspoređena na osnovu izbornih rezultata, već kako se ko za šta izbori, ocijenio je politički analitičar Ranko Đonović za Gradsku RTV. U tom procesu, navodi, ponovo se neće voditi računa o interesima građana…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 29. VII. 2022… 00: 35… RANKO Đonović: Trgovina oko mjesta predsjednika Skupštine, ili mogući novi prijevremeni izbori… (foto, video)

Mjesto predsjednika Parlamenta je kao i svako mjesto u Vladi – ono sa kojim se trguje, kaže Đonović.

Iako bi mjesto predsjednika Parlamenta trebalo da pripadne partiji koja ga, na osnovu izbornih rezultata zaslužuje, ni ovog puta puta, smatra Đonović to neće biti slučaj.

Mjesto predsjednika Parlamenta je , kao i mjesto svakog pojedinacnog u vladi, jeste mjesto sa kojim se trguje, to su jasno pokazali. Ne smatraju oni da treba da pripadne nekome. Pa nije ni prošli put bilo tako dok je bio gospodin Aleksa Bečić, sa strankom kolika mu je bila, nešto što je zasluživao “, ističe Đonović.

Čitaj još:   DRAMA U BIH: VATROGASCI, gase veliki POŽAR, vatrena stihija na 30 metara od kuća

Kao i u prethodne tri godine, i u narednoj Vladi vodiće se računa o interesima pojedinaca u partijama, a ne o interesima građana, navodi Đonović.

” Neće dobiti svako što zaslužuje, već koliko se ko za šta izbori i formiraće se Skupština sa zakašnjenjem , a iz nje i Vlada. Nemam povjerenja u tu izbornu većinu i mislim da će odražavati sve ono što nije interes građana Crne Gore “, navodi on.

Ono o čemu treba da razmišljamo je da li će buduća Vlada biti u stanju da uvede Crnu Goru u evropsku porodicu, kaže Đonović. Crna Gora će  kroz godinu ili dvije, kako zaključuje, ponovo na izbore.

BONUS VIDEO: Ranko Djonović, politički analitičar

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more