IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: DARIO Vraneš i MILAN Lekić troše milione eura građana za potrebe SPC… (foto)

Opština Pljevlja i Rudnik uglja potpuno stavljeni u službu Crkve Srbije, osim izgradnje platoa i prilaznih puteva ispred Manastira Svete Trojice, u planu izgradnja još jednog hrama i crkve…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 02. VIII. 2023… 11: 48… PLJEVLJA: DARIO Vraneš i MILAN Lekić troše milione eura građana za potrebe SPC… (foto)

U pitanju su radovi koji bi, da su organizovani preko javnih tendera, bili vrijedni milione eura. Rudnik svojom mehanizacijom za plato ispred Manastira, a Opština izgradnjom pristupnih puteva sve svoje resurse stavlja u službu samo jedne vjerske organizacije, saopštio je izvor Pobjede tvrdeći da ne postoji pravni osnov za takvo trošenje novca svih građana

Vraneš i Lekić troše milione eura građana za potrebe SPCFoto: EPARHIJA MILEŠEVSKA

Opština Pljevlja i državna elektroenergetska kompanija Rudnik uglja potpuno su stavljeni u službu interesa Crkve Srbije jer su sve svoje resurse stavili na raspolaganje toj vjerskoj organizaciji, nemilice trošeći novac svih građana.

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš i izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić, obojica iz Nove srpske demokratije, u nedjelju su obišli radove na prilaznim putevima i na proširenju platoa ispred Manastira Sveta Trojica u Pljevljima koji se privode kraju.

ULAGANJA

Oni su, kako su objavili lokalni pljevaljski mediji, razgovarali sa episkopom Atanasijem o „daljim aktivnostima“, kako bi Manastir Sveta Trojica bio što više dostupan vjernicima, ali i svim posjetiocima.

Iz lokalne uprave tvrde da će ubrzo biti završeno i asfaltiranje prilaznih puteva.

Uz pomoć mehanizacije Rudnika uglja uređuju površine na dijelu proširenog platoa tako što se nasipa humus kako bi se određeni djelovi ozelenili.

Na sastancima čelnika Opštine Pljevlja i Rudnika uglja sa episkopom Atanasijem najavljena je izgradnja dva nova crkvena objekta: izgradnja crkve Sveti Pantelejmon na Kosanici, kao i osvećenje temelja za hram u Obardama. U oba objekta Crkve Srbije planirano je da ulože i Rudnik uglja, ali i Opština Pljevlja novac svih građana

– U pitanju su radovi koji bi da su organizovani preko javnih tendera bili vrijedni milione eura. Rudnik svojom mehanizacijom za plato ispred Manastira a opština izgradnjom pristupnih puteva sve svoje resurse stavlja u službu samo jedne vjerske organizacije– saopštio je izvor Pobjede tvrdeći da ne postoji pravni osnov za takvo trošenje novca svih građana.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Bošnjačka zastava na zgradi opštine... (foto)

Iz Opštine Pljevlja i Rudnika uglja tvrde da postoji pravni osnov za radove, a to je potpisani memorandum o saradnji.

– Radovi na novom platou ispred Manastira Sveta Trojica i prilaznih puteva dio su zajedničkog poduhvata Opštine Pljevlja i Rudnika uglja, odnosno, ovi poslovi su plod potpisanog memoranduma o saradnji – tvrde iz Opštine Pljevlja.

Memorandum o saradnji Opštine Pljevlja i Rudnika uglja potpisan je krajem maja ove godine.

POKRIĆE MEMORANDUMOM

– Riječ je o strateškom dokumentu koji podrazumijeva zajedničku realizaciju mnogih projekata iz oblasti infrastrukture, zaštite životne sredine, unapređenju saradnje iz oblasti kulture, sporta, turizma i ostalih projekata koji su od interesa za građane Pljevalja – navedeno je tada u saopštenju.

Međutim, u saopštenju nijesu navedeni konkretni projekti koji će biti realizovani u saradnji lokalne uprave i najveće pljevaljske kompanije, ali je očigledno to bilo pokriće da se doniraju milioni eura Crkvi Srbije.

Istovremeno, na sastancima čelnika Opštine Pljevlja i Rudnika uglja sa episkopom Atanasijem najavljena je izgradnja dva nova crkvena objekta: izgradnja crkve Sveti Pantelejmon na Kosanici, kao i osvećenje temelja za hram u Obardama. U oba objekta Crkve Srbije planirano je da ulože i Rudnik uglja, ali i Opština Pljevlja novac svih građana.

Čitaj još:   MILO Đukanović u PLJEVLJIMA: Pobijediću zajedno sa svima vama... Srbiji smo uvijek bili prijatelji, protiv smo velikosrpskog nacionalizma... (foto)

Upravo su ogromna ulaganja u SPC od strane EPCG i njene kćerke firme Rudnika uglja i jedan od ključnih razloga zbog čega je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije na Miholjskoj prevlaci uručio orden prvog stepena Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca izvršnom direktoru Elektroprivrede Crne Gore Nikoli Rovčaninu i predsjedniku Odbora direktora kompanije Milutinu Đukanoviću, kao i predsjedniku Odbora direktora Rudnika uglja Dušanu Janjuševiću. O tim odlikovanjima je Pobjeda opširno pisala krajem 2022. godine.

Rovčanin i Janjušević su visoki funkcioneri Demokratske Crne Gore, a Đukanović bivši poslanik Nove srpske demokratije.

izvor Pobjeda.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more