IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

METODIJE OSTOJIĆ TONE SVE DUBLJE U MRAK SVETOSAVLJA: Metodije ponovo veličao vođe četnika, izmislio velike partizanske zločine… (foto, video)

Izdajnik Đedovog amaneta nastavlja da potvrđuje svoje anticrnogorstvo i pripadnost ideji svetosavlja i ”srpskog sveta”. To je žrtva koju svi pripadnici ekstremnog svetosavlja moraju da prinesu na oltar velikosrpskog mamona…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 10. VIII. 2023… 21: 38… METODIJE OSTOJIĆ TONE SVE DUBLJE U MRAK SVETOSAVLJA: Metodije ponovo veličao vođe četnika, izmislio velike partizanske zločine… (foto, video)

Među svecima SPC  su čuveni monstrumi Maca Vukojičić Slobodan Šiljak, a osnivač svetosavske ideologije na kojoj počiva SPC Nikolaj Velimirović otvoreno je glorifikovao Hitlera i podržavao progon Jevreja, a proglašen je za sveca…

Jedan od lidera crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) poznate pod akronimom SPC, operativnog zvanja episkop budimljansko-nikšićki Metodije Ostojić ponovo je u utorak, u Beranama, veličao vođe četnika u Drugom svjetskom ratu odgovorne za ratne zločine i masovne pokolje civilnog stanovništva.

Ostojić je tokom parastosa u Gornjem Zaostru, koji je prethodio tradicionalnom četničkom skupu, napao partizanski pokret tvrdeći da stoje iza velikih zločina uključujući i za istoriju nepoznate navodne zločine prema Italijanima koji su bili okupatorska vojska u Crnoj Gori.

’’Svake godine kad se ovdje okupimo, na ovoj svadbi carevog sina, sjećamo se, i onih koji su u otadžbinskom ratu bili vjerni kralju i otadžbini, kojima su se zakleli. Oni su život položili za ono za šta su se zakleli, za krst časni i slobodu zlatnu, ali treba znati da je bilo i na onoj drugoj strani ljudi koji su se, isto tako, borili sa ubjeđenjem za oslobođenje ove zemlje i svog naroda na neki drugi način’’, rekao je Metodije i optužio partizane za zločine.

’’A onda ti, koji su vodili te druge – komunisti koji su svakakve zločine radili – ali mi koji sljedujemo za istinom smijemo reći istinu: da su jame napunili od kojih su neke dan-danas, a to je strašno reći, u 21. vijeku, pune ljudskih nevinih kostiju, oko Nikšića, Kotor jama, ima jama Talijanka gdje su Italijane takođe bacali, ubili su sveštenika, ugledne ljude, domaćine.

Dan- danas su te jame pune i ne smije niko da pomene njihova imena, ni da krene da vadi ljudske kosti iz tih jama. Na Krnovo idemo sad, mi ne znamo gdje sve hodamo po kostima naših đedova, ne naših predaka, davnih; na Krnovu je pobijeno nekoliko stotina nenaoružanih mladića bez suda i presude od partizanskih jedinica 1944. godine, strijeljani u dolinama i vrtačama. Nisu čestito ni sahranjeni, zakopani, a sve su bili momci iz crnogorskih plemena.

Čitaj još:   Ljekari UKC-a Tuzla se vratili iz Sandžaka: "TAKVU DOBRODOŠLICU NIKADA NISMO DOŽIVJELI"

Postavili smo prošle godine krst na tom mjestu da se to ne bi ovdje nikad više, u našem narodu, ponovilo’’, saopštio je Metodije Ostojić.

Zločinačka ideologija SS

Ovakav stav jednog od najistaknutijih funkcionera SS u Crnoj Gori Ostojića ne treba da čudi s obzirom na zločinački pedigre organizacije kojoj pripada.

Takozvana SPC je poznata kao ratnohuškačka, svetosavska, nacionalistička ispostava, sa jasnim političkim ciljevima, koja sarađuje sa stranim bezbjednosno-obavještajnim službama na uništavanju državnosti Crne Gore i njenoj integraciji u granice neonacističkog ideološkog provizorijuma pod imenom ”srpski svet”.

Ljotić i Velimirović: Ideolozi svetosavskog političkog kulta ”krvi i tla”

Osim što je antihrišćanski nastrojena, treba napomenuti da SPC zastupa radikalnu klero-nacionalističku ideologiju nazvanu “svetosavlje” koja je nastala 30-ih godina prošlog vijeka podstaknuta srpskim fašizmom sa Nikolajem Velimirovićem i Dimitrijem Ljotićem kao vodećim ideolozima.

Pod patronatom SPC decenijema unazad slave se najveći zločinci kao nacionalni junaci, a neke od njih srpska crkva stavlja i u ikonostase manastira, među “Hristove vojnike” – na primjer četničkog vođu, koljača i kvislinga iz Drugoga svjetskog rata Dražu Mihailovića kome su službenici SS i prošle godine širom Crne Gore održavali parastos.

Heroji takozvane SPC

Među svecima SPC  su čuveni monstrumi Maca Vukojičić Slobodan Šiljak, a osnivač svetosavske ideologije na kojoj počiva SPC Nikolaj Velimirović otvoreno je glorifikovao Hitlera i podržavao progon Jevreja, a proglašen je za sveca.

Više o zločinačkoj ideologiji SS čitajte na OVOM LINKU.

Ostojić žrtva SS

Kolika je moć paravjerskog svetosavskog ekstremizma najbolje pokazuje upravo primjer  Ostojića, mladog čovjeka koji je zaveden na put svetosavskog vjerskog ekstremizma.

Pokojni lider crnogorske filijale SS, prekaljeni operativac više tajnih službi Amfilohije Radović, kako smo više puta pisali, želio je da Metodije dođe na mjesto takozvanog mitropolita crnogorsko- primorskog, jer je važio za obrazovanog i školovanog kadra, koji je bio veoma blizak ideji pokojnog mitropolita da pravoslavna crkva u Crnoj Gori treba da, za početak, dobije širu autonomiju od Beograda. To bi bio samo korak ka uspostavljanju autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: DF radi na kriminalizaciji Cetinja... (foto, video)
Metodije Ostojić izdao Đeda da bi dokazao lojalnost krvoločnoj, retrogradnoj, antihrišćanskoj sekti

Međutim, tada na scenu stupa moć sektaške manipulacije visoko pozicioniranih operativaca SS, koji potpuno ideološki preoblikuju i kompromituju Metodija.

Metodije je svoju lojanlost ideologiji SS dokazao kroz negiranje Crne Gore i Crnogoraca u više navrata prošle godine. Kada je u pitanju veličanje zločinaca i kvislinga Metodije je zadovoljio i taj kriterijum SS – još u avgustu 2022. je u Beranama glorifikovao vođe četnika u Drugom svjetskom ratu Dražu Mihailovića i Pavla Đurišića, kada im je održao parastos u Gornjem Zaostru.

Takođe, krajem prošle godine u operativnoj bazi kodnog naziva Đurđevi Stupovi u Beranama Ostojić je kazao da je ”podgorička skupština 1918. godine bila kruna i izraz cjelokupnog stremljenja ka ujedinjenju sveukupnog srpskog naroda svih srpskih zemalja u svim krajevima gdje su živjeli”.

Time je nesrećni izdajnik Đedovog amaneta potvrdio svoje anticrnogorstvo i pripadnost ideji svetosavlja i ”srpskog sveta”. To je žrtva koju svi pripadnici ekstremnog svetosavlja moraju da podnesu da bi bili istinski protagonisti pogubne ideje ”srpskog sveta”. (U.P.A.)

izvor aktuelno,me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more