IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRMI, PUŠE, PADA, SVE DO…: Od ponedjeljka sunčano, u narednih nekoliko dana promjena vremena… (foto)

Danas uumjereno do pretežno oblačno vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 19. VIII. 2023… 10: 38… GRMI, PUŠE, PADA, SVE DO…: Od ponedjeljka sunčano, u narednih nekoliko dana promjena vremena… (foto)

Poslije podne i dio noći širom zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar slab uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 36 stepeni.

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne vedro, a u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, a prenosi Anadolu.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica, Sokolac 12; Bugojno, Ivan Sedlo 15; Sarajevo, Srebrenica 17; Široki Brijeg, Zvornik 18; Bihać, Doboj, Zenica 19; Banja Luka, Prijedor, Tuzla 20; Bijeljina 22; Trebinje 24; Mostar, Neum 26 stepeni; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro, uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne i dio noći širom zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar slab uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 36 stepeni C…

Čitaj još:   DŽAFEROVIĆ OŠTRO ODGOVORIO Netanyahu:"BiH ne podržava ubistva nedužnih civila u Gazi"

subota, 19.08.2023. godine
Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi, izraženije u drugom dijelu dana, remetiti ugođaj, te uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature i osvježenje u vidu padavina, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. U Hercegovini sunčanije, uz visoke temperature i vrijednosti UV indeksa zbog čega osjetljive osobe i hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim naporima i umanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana.

U nedjelju će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti pretežno vedro. U ostatku zemlje jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu zemlje do 38 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 35, na jugu do 39 stepeni.

U utorak će također biti sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 31 do 37, na jugu do 40 stepeni.

Čitaj još:   VIC DANA: Otišla strina doktoru u Široki zbog problem sa srcem, a onda nenadano spomenlo se ime Čovića… (foto)

U srijedu se očekuje osunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 stepeni C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more